“Als ik energy gelletjes gebruik, krijg ik direct last van mijn maag”, herken jij dat gevoel? Lees dan verder, want het nieuwe sportvoedingsmerk Maurten kan misschien dé oplossing voor jou zijn.

Maurten is een sportvoedingsmerk dat onder grote atleten al hoge naamsbekendheid heeft. Wereldtoppers Eliud Kipchoge, Wilson Kipsang en Nederlands recordhouder Abdi Nageeye zweren erbij.

MAURTEN DRINK MIXMaurten is innovatief als het gaat om sportvoeding. Waar normale sportdranken ‘isotoon’ zijn en daarmee een lage hoeveelheid koolhydraten in zich hebben en je niet altijd de juiste boost kunnen geven als je verwacht, is Maurten bijzonder. Waar normale energy gels (met hoge concentratie koolhydraten, die je wel de gewenste boost geven) bij sommige mensen maagkrampen tijdens inspanning kunnen veroorzaken, is Maurten wederom, je raadt het al, bijzonder.

Opname van koolhydraten 
Maurten maakt namelijk gebruik van een ander soort samenstelling koolhydraten, welke pas oplossen op het moment dat ze in de juiste omgeving zitten wat betreft PH-waarde. Waar reguliere geconcentreerde energy gels de koolhydraten vanaf het moment van inname en in de maag uitzetten, wat mogelijk het eerder benoemde resultaat (maagkrampen) tot gevolg heeft, ‘openen’ de koolhydraten van Maurten zich later pas. De dunne darm heeft voor de sportdranken van Maurten wel de juiste pH-waarde, waardoor de koolhydraten zich pas in de dunne darm uitzetten. De dunne darm kan op die manier de koolhydraten moeiteloos opnemen en zul je als sporter het positieve energieleverende effect van koolhydraten ervaren, zonder de nadelige gevolgen van een grote concentratie koolhydraten in de maag.

Daarnaast drinkt Maurten weg als water (Maurten heeft een relatief neutrale smaak), maar heeft het de functie als een energy gel. Geen plakkerige troep, maar toch met elke slok een relatief grote hoeveelheid koolhydraten zonder maagklachten. Ten slotte maakt Maurten geen gebruik van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveermiddelen.

Onderzoeken hebben aangetoond dat het menselijk lichaam tot maximaal 90 gram koolhydraten kan opnemen per uur. Afhankelijk van de duur van je inspanning heb je tussen de 30 en 90 gram koolhydraten nodig per uur om je energielevel op peil te houden. Om trainingspecifiek je sportvoeding aan te passen heeft Maurten twee varianten Drink Mix op de markt gebracht: de Maurten Drink Mix 160 en de Maurten Drink Mix 320. Naast Maurten heb je geen andere sportdrank of energy gels meer nodig!

Ben je op zoek naar aanvulling van je vochttekort in combinatie met aanvulling van je energie? Kies dan voor de Maurten Drink Mix 160, deze bevat 40 gram koolhydraten.

Of ben je juist op zoek naar die energieboost die je nodig hebt tijdens je lange run? Ga dan voor de Maurten Drink Mix 320 – een geconcentreerde Hydrogel met wel 80 gram koolhydraten!

Hoe gebruik je Maurten Drink Mix?
Vul een bidon met 1 sachet Maurten Drink Mix 160 of Maurten Drink Mix 320 en vul aan met 500 ml water. Schudt tot het volledig is opgelost en je sportdrank/hydrogel is klaar voor gebruik.

Beide varianten Maurten Drink Mix zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Run2Day Apeldoorn, dus kom snel langs voor meer informatie of voor jouw eerste ervaring met Maurten!