Ben jij fan van trailrunnen en ga jij er graag op uit? Lees dan snel verder…

Van donderdag 6 tot zondag 9 september 2018 wordt het Val Sinestra Trailfestival georganiseerd in het Zwitserse hooggebergte. In 2017 liep hier een groep van 90 hardlopers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een weekend lang uitdagende trails over diverse afstanden. Een groot succes en daarom aanleiding om in 2018 voor een select gezelschap een bijzonder trailfestival te organiseren.

 

De uitvalsbasis voor dit bijzondere festival is Hotel Val Sinestra in het Zwitserse Graubünden. Het hotel werd aan het begin van de 20e eeuw gebouwd als Kurhaus, op de plek waar zes minerale bronnen uit de berg ontspringen. Hotel & Berghaus liggen in een dal, middenin de ongerepte natuur op 1500 meter hoogte in het hart van de hoge bergen. Dit dal werd in 2011 door de Stiftung Landschaftsschutz Schweiz tot Zwitsers Landschap van het Jaar gekozen.

Gelegen in het uiterste zuidoosten van Zwitserland, in de provincie Graubünden, is het bovendien verschoond gebleven van het massatoerisme. Het is één van de mooiste bergstreken van Zwitserland met uitbundige bloemenweiden in het voorjaar, frisse berglucht in de zomer, kleurrijke lariksbossen in de herfst en een verstild sprookjeslandschap in de winter.

Het Val Sinestra Trailfestival biedt drie afstanden: 25, 35 en 45 kilometer. De korte trail is een pittige kennismaking voor mensen die deze snelgroeiende tak van de hardloopsport eens willen ervaren. De lange afstand is bedoeld voor de gelouterde lopers. De hoogtemeters en de zware ondergrond en mogelijk ook de blubber in geval van regen, maken van de langste afstand een stevige dobber voor zelfs de best getrainde trailers.

Het betreft een volledig verzorgd weekend op basis van volpension. Donderdagavond vertrek je met maximaal 149 andere enthousiaste trailrunners per bus naar Zwitserland. Vrijdagochtend kom je aan waarna je de dag vrij kunt invullen of onder leiding van onze ervaren trainers een acclimatisatieclinic kunt volgen. Zaterdag volbreng je je uitdaging  waarna je in de gezellige Stube kunt genieten van een biertje. Het uitwisselen van trailervaringen staat centraal en ook kunnen de voetjes van de vloer in de sfeervolle feestzaal waar voor muziek wordt gezorgd. Zondag stap je voldaan in de bus waarna je weer netjes in Nederland wordt afgezet.

Kortom een volledig verzorgde trailexperience met enthousiaste trailrunners in een uitdagende omgeving!

De kosten bedragen €499,- per persoon, daarin zijn de volgende zaken inbegrepen:

  • Gratis voorbereidende clinic op 26 augustus rondom Beek-Ubbergen
  • Vervoer van en naar Val Sinestra vanaf Arnhem CS
  • Verblijf in Hotel Val Sinestra, 2 overnachtingen op basis van vol-pension
  • Acclimatisatie-trailclinic op vrijdag
  • Georganiseerde trailrun op zaterdag
  • Gratis startbewijs voor de N70 Trailrun op 2 september 2018 (keuze uit verschillende afstanden: 7, 14, 28 of 42 km, met 400 hoogtemeters per 14 km)

Bij de trailrun is het volgende inbegrepen:

  • Uitgezette route van 25, 35 of 45 km
  • Elektronische tijdwaarneming incl. chip huur
  • 2 verzorgingsposten

Meer informatie? Of direct inschrijven? Kijk op www.trailfestival.nl/inschrijven