Leonie van Maanen

Leonie van Maanen is al sinds 2003 werkzaam bij Run2Day Arnhem. Hierdoor heeft zij door de jaren heen veel kennis en ervaring opgebouwd. Sinds november 2010 ondersteunt zij Theo als commercieel medewerker. Daarnaast is zij iRun Instructor.

Wie is Leonie?
Ik ben geboren op 26 juli 1988 en woon mijn gehele leven al in Barneveld. Als dochter van Theo & Marijke ben ik sportief opgevoed. Ik heb jaren aan wedstrijdzwemmen gedaan en de laatste jaren ben ik besmet met het hardloopvirus. Ik ben getrouwd met Bart Soetendaal, ook een fanatieke hardloper.

Waarom vind je het leuk om bij Run2Day te werken?
Ik werk vanaf het begin dat Theo de winkel in Arnhem overgenomen heeft bij Run2Day. Het contact met de klanten spreekt mij het meest aan. Je kunt lopers écht iets meegeven en hun verder vooruit helpen. Sinds november 2010 werk ik fulltime bij Run2Day als commercieel medewerker. Ik sta dan ook niet alleen in de winkel, maar doe ook van alles erom heen. Voornamelijk de diversiteit van de werkzaamheden spreekt mij aan. De ene keer bied ik ondersteuning bij evenementen, de andere keer ontwerp ik advertenties.

Wat doe je naast het werken bij Run2Day?
Ik vind het leuk om samen te zijn met mijn familie en vrienden. Verder ben ik graag sportief bezig. Dat varieert van hardlopen tot zumba. Op dit moment sport ik naar mijn mening nog niet genoeg en zou ik dit graag willen uitbouwen.

Welke sporten beoefen je en hoe vaak?
Ik loop zo’n 2 á 3 keer in de week hard, waarvan meestal 1 interval training. Daarnaast heb ik altijd aan zumba gedaan en begin ik hier binnenkort weer mee.

Wanneer ontdekte je dat je hardlopen leuk vond?
In Barneveld was een loopgroep voor de jeugd bij Run2Day Runners Barneveld. Hier heb ik mij toen met een vriendinnetje bij aangesloten. Ik was toen een jaar of 10 / 11. Toen heb ik ook een aantal jeugdlopen gelopen. Helaas was er na een tijd te weinig animo voor de jeugdgroep. Ik ben toen zelf enige tijd doorgegaan met hardlopen, maar kon het niet meer combineren met zwemmen. Ik heb toen de keuze gemaakt om met zwemmen verder te gaan. Nu loop ik sinds een jaar of 3 weer actief.

Welke afstanden loop je het liefst?
Ik loop het liefst een 5 kilometer. Dit is een ideale afstand, kost maar weinig tijd en je kunt je ook op snelheid richten.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
De laatste jaren heb ik geen wedstrijden meer gedaan, maar qua voorbereiding had ik nooit een specifieke voorbereiding. Ik zorgde er wel altijd voor dat ik genoeg gegeten had en dat ik mij warm gelopen/gedraaid had voor de start. Het belangrijkste is om in jezelf te geloven!

Wat is je ultieme doel?
Mijn ultieme doel voor het hardlopen is om ooit een marathon te lopen. Ik denk dat het een doel is van veel lopers. Echter wil ik hier nog een aantal jaren mee wachten.

Wat wil je verder nog kwijt?
Geloof in jezelf tijdens het lopen en geniet!