Hoge Veluwe Loop

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat in het eerste weekend van oktober 2012 geheel in het teken van bewegen. Zo is er zaterdag 5 oktober De Hoge Veluwe Wandeldag en wordt zondag 6 oktober De Hoge Veluwe Loop georganiseerd.

Hardlopers kunnen tijdens De Hoge Veluwe Loop kiezen uit drie afstanden, 5 en 10 kilometer of de halve marathon (21.1 km). Daarnaast wordt er dit jaar voor de eerste keer een trail van 37,5 kilometer georganiseerd. De routes voeren door en langs de historische gebouwen en monumenten van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Naast afstanden voor volwassenen  is er de Moeffie Mijl speciaal voor de kids.

Moeffiemijl

Ren je rot om Jachthuis Sint Hubertus! Vanaf het officiële Halve Marathon startpunt, gaat de route met een lengte van 1600 meter om de Jachthuis vijver en via de binnenplaats van het Jachthuis door de tuinen. Wanneer de brug is gepasseerd komt de grote finishboog nabij. Ouders kunnen op diverse locaties langs het parcours hun kroost aanmoedigen.

5 en 10 km

Deze afstanden voeren door de prachtige oude cultuurbossen en landbouwontginningen van het noordelijk deel van De Hoge Veluwe. De statige eiken en beuken, afgewisseld door vriendelijke akkers en weiden vormen het decor van de route. De start en finish bij Jachthuis Sint Hubertus mag zeker één van de hoogtepunten worden genoemd.

Deze rondes worden over een nieuw parcours gelopen, er zijn geen dubbele stukken in het parcours! Het parcours wordt tevens afgewisseld door een kort gedeelte over goed begaanbaar bospad.

De Hoge Veluwe Halve Marathon (21,1 km)

Hardlopen door een museum van landschappen. Het Jachthuis Sint Hubertus, de cultuurbossen met prachtige eiken- en beukenlanen van het noordelijk deel van de Hoge Veluwe vormen de aanloop van de halve marathon.

Daarna gaat het parcours over weidse heidevelden, eindeloze grasvlakten en langs vennen en woeste stuifzanden. Wanneer de toren van het Jachthuis Sint Hubertus opdoemt, worden de laatste meters gestreden. De Halve Marathon van de Hoge Veluwe Loop is gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU).

De Hoge Veluwe Trail (37,5 km)

De Hoge Veluwe Trail is een unieke trail, waarin alles wat trailrunning mooi maakt, samenkomt. De route is samengesteld in samenwerking met MudSweatTrails. De trail heeft een afstand van 37,5 kilometer en is vrijwel volledig ‘off-road’. Onderweg komen deelnemers door alle landschapstypen die zo typisch zijn voor het oud-Veluwse landschap: loof- en naaldbos, heidevelden en stuifzandvlakten.

Inschrijven en meer informatie

Je kunt je voorinschrijven tot en met 27 september 2013 via inschrijven.nl. Na deze datum is het alleen mogelijk om op de dag zelf in te schrijven.

Klik hier voor meer informatie over dit loopevenement.