De GemeenteMarathon is een groots evenement, waarbij vitaliteit en plezier voorop staan. Dit alles onder het motto ‘samen de gemeente in beweging brengen’.

De eerste Nationale GemeenteMarathon belooft weer een mooi hardloopfeest te worden. Dit feest vindt bovendien plaats op het Sport Centrum Papendal, de thuisbasis van het NOC*NSF. De topsportlocatie van Nederland, of wel een inspirerende omgeving.

De GemeenteMarathon is een estafetteloop over een geijkt parcours van 42 kilometer en 195 meter voor teams van medewerkers en bestuurders (!) uit alle gemeenten van Nederland. Samen een prestatie leveren.

 

Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 lopers die de marathon (van 42 km en 195 meter) in estafettevorm afleggengemeentemarathon over het bosrijke terrein van Papendal. Een rondje is 2 km en 109,75 meter. Het rondje moet per team dus 20x gelopen worden. Iedere loper loopt daarmee twee of vier hele rondes, dus 4.219,5 of 8.439 kilometer. Een aantal lopers, bij minder dan 10 deelnemers, loopt dus maximaal vier rondes. De marathon is zowel voor beginnende als gevorderde lopers. Teams kunnen lopen in drie categorieën: mannen, vrouwen en gemengd. In een mannenteam zitten alleen mannen, in een vrouwenteam alleen vrouwen. Een gemengd team bestaat uit minimaal 2 vrouwen of minimaal 2 mannen.

 

De GemeenteMarathon helpt je toe te werken naar het lopen van de twee of vier rondes binnen de estafettemarathon door het geven van advies en trainingsschema’s. Deze schema’s zijn binnenkort op deze website te downloaden / op te vragen.

 

De GemeenteMarathon wordt speciaal georganiseerd voor medewerkers en bestuurders van de Gemeenten van Nederland, dus niet voor ingezetenen van de gemeenten. Zij zijn als supporter van harte welkom.

Klik hier voor meer informatie