Wie is Martijn Jansen?

Mijn naam is Martijn Jansen, 28 jaar oud en woonachtig in Arnhem. Sinds januari 2018 ben ik werkzaam bij Run2Day in Arnhem. Hiervoor heb ik MBO gestudeerd en gereisd. Sinds mijn terugkeer uit Australie ben ik gaan wonen in Arnhem en sinds kort dus werkzaam bij Run2Day en geef ik analyses en help ik de klanten met hun hardloopdoelen en passies in de winkel.

Wat is je mooiste hardloopprestatie?

Ik heb al een aantal mooie wedstrijden en evenementen mogen lopen.Vanaf mijn hardlooptijd ben ik begonnen op de weg en heb ik al mooie tijden staan op de 10 en 15 KM.De Montferland Run en recent dit jaar de Midwinter in Apeldoorn waren allebei onder het uur waar ik zeer tevreden mee was. Maar sinds 2015 ben ik mij gaan richten op de trail en het bevalt mij super goed. Met als hoofdprijs de Ultra Trail van 100 KM met meer dan 5000 HM in Oostenrijk op de zugspitze bereikt wat echt een geweldige ervaring was. Gelukkig dit jaar weer terug in Juni om weer een goed resultaat te behalen. In September ook in Zuid-Duitsland een 20 Km Trail gedaan waar ik de 5e plaats mocht betreden, al met al mooie doelen en vooruitzichten dus voor de boeg.

Wat is je favoriete afstand?

Op de weg heb ik 2 favoriete afstanden, de 10 en 15 KM. Op de trails kan het mij niet lang genoeg duren en vind ik Ultra’s het mooist. Een dag en nacht trail van 100 KM is voor mij een uitdaging en ga ik ook heel anders in mee dan als ik een 20 KM wedstrijd ren door de bergen, dan heb ik maar 1 doel om zo snel mogelijk naar de overkant te komen. Van mijzelf weet ik wat ik kan en als ik mij focus op een korte loop geef ik alles. Vandaar dat ik op een 15 KM wedstrijd goed kan focussen om snel tempo te houden en hoop daarmee zo snel mogelijk een mooie tijd neer te zetten. Van alle markten thuis dus.

Wat betekent hardlopen voor jou?

Hardlopen betekent voor mij om te ontspannen, genieten, grenzen verleggen en vooral kijken hoe ver ik kan gaan. Het werkt ook heerlijk na een lange dag of juist om mezelf op te laden. Het is voor mij een onmisbaar gedeelte in mijn leven.

 

 

Hardlopen in de ochtend of avond? en waarom?

Ik ben een ochtend mens en vroeg ook. Als het maar even kan loop ik het liefst met een hoofdlampje door het bos of op de weg en ga ik er vroeg uit, het ligt er natuurlijk ook aan in wat voor een fase ik zit. Als ik mij ga voorbereiden op een wedstrijd of ik heb een lange werkdag gehad en geen tijd om in de ochtend te trainen, dan loop ik meestal wat later op de dag. Maar de voorkeur is de ochtend. Vanaf nu ga ik weer trainen in de Eifel of Sauerland voor de trail en dan begin ik weleens om 05.00 uur in de morgen, ook dat geeft mij een kick.

Wat is je ultieme doel in het Hardlopen?

Zelf stel ik altijd veel eisen en doelen voor mij neer. Maar voornamelijk wil ik graag nog beter worden en meer mooie wedstrijden lopen. Qua trailrunning is er veel in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Dus op dat gebied lijkt het me leuk om verder te gaan. Maar ik zou graag ook nog een keer de Marathon van NY lopen en Berlijn. Maar uiteraard kan ik niet alles gelijk en direct maar die staan zeker op mijn bucket list en gaat er ook van komen. Ook hoop ik juist door mijn ervaringen in het lopen de klanten te inspireren en nog meer te weten te komen van de sport en daar met Run2Day een eind in te komen.