Saucony Endorphin Pro

Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van het best beschikbare materiaal PWRRUNPB materiaal wat 40% lichter is dan traditioneel EVA. Het materiaal zorgt daarnaast voor 88% meer energy return en is flexibeler en duurzamer dan EVA . Tijdens je wedstrijden blijf je dan ook fitter gedurende je runs, waardoor het mogelijk is langer op hoge snelheid te lopen. De zool is voorzien van een (S-curved) carbon plaat die zowel licht als sterk is. De plaat versterkt de rolbeweging en fungeert in combinatie met de gebruikte foam tussenzool als “springplank”. Door de 8mm drop van de schoen wordt de rolbeweging geoptimaliseerd en ontstaat er een voortstuwende beweging.

Bij de ontwikkeling van het bovenwerk voor de Endorphin serie heeft Saucony zich laten inspireren door de baanatletiek waarbij gewichtsbesparing cruciaal is. Het Formfit bovenwerk is dan ook dun, licht en goed omsluitend.

De Saucony Endorphin Pro is gemaakt voor de serieuze loper die alles wil hebben om op de toppen van zijn kunnen te presteren, maar ook voor de betere recreatieve hardloper die in staat wil zijn PR’s scherper te stellen.

Specificaties
Drop: 8mm
Gewicht: 213 gram

Saucony Endorphin Speed
Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van het best beschikbare materiaal PWRRUNPB materiaal wat 40% lichter is dan traditioneel EVA. Het materiaal zorgt daarnaast voor 88% meer energy return en is flexibeler en duurzamer dan EVA . Tijdens je wedstrijden blijf je dan ook fitter gedurende je runs, waardoor het mogelijk is langer op hoge snelheid te lopen. De zool is voorzien van een (S-curved) responsive Nylon plaat die zowel licht als sterk is. De plaat versterkt de rolbeweging en fungeert in combinatie met de gebruikte foam tussenzool als “springplank”.

Het grote verschil met de Endorphin Pro zit dus in het materiaal van de plaat in de tussenzool. Bij de Endorphin Pro bestaat deze uit een Carbon plaat en bij deze Speed versie uit een Nylon plaat.

Door de 8mm drop van de schoen wordt de rolbeweging geoptimaliseerd en ontstaat er een voortstuwende beweging.

De Saucony Endorphin Speed is gemaakt voor de serieuze loper die zoekt naar snelheid. Maar de schoen is ook een aanwinst voor de collectie hardloopschoenen van de recreatieve loper die zijn PR scherper wil stellen of af en toe even door de straten wil racen wanneer hij of zij dat zelf wil.

Specificaties
Drop: 8mm
Gewicht dames: 192 gram
Gewicht heren: 221 gram

Saucony Endorphin Shift

De Endorphin Shift combineert een comfortabele PWRRUN demping met zorgvuldig ontworpen stabiliteitsfeatures om jou een moeiteloze run te bieden.

Voor de tussenzool is gebruik gemaakt van PWRRUN materiaal. Het materiaal zorgt zorgt voor een feel-good energy return.

In tegenstelling tot de Endorphin Pro en Speed wordt in de Shift geen gebruik gemaakt van een carbon of nylon plaat in de tussenzool. De revolutionaire SPEEDROLL Technologie stimuleert je voorwaarts met een continu gevoel van momentum. De twee belangrijkste kernwaarden van de tussenzool zijn verhoogde demping en een stijve voorvoet die samen zorgen voor een enorme reactieviteit zodat jij sneller kan lopen, niet harder.

Het dikke voetbed van enkel veerkrachtige PWRRUN demping brengt een zachter gevoel aan SPEEDROLL met zich mee. Door de 4mm drop van de schoen wordt de rolbeweging geoptimaliseerd en ontstaat er een voortstuwende beweging. Dit maakt de Endorphin Shift perfect voor iedere afstand en iedere dag van de week. In het bijzonder op de dagen dat je wilt dat je schoenen iets meer werk verrichten.

Formfit omsluit de voet in 3D comfort terwijl de externe TPU hielkap én de mediale rubber wrap structurele stabiliteit bieden. Samen met het dikkere voetbed van de Endorphin Shift zorgen deze features voor een stabiele afwikkeling terwijl het karakteristieke gevoel van SPEEDROLL dat de Endorphin Collection zo speciaal maakt behouden blijft.

De Saucony Endorphin Shift is gemaakt voor de neutrale loper die elke dag wil genieten van maximale demping in combinatie met de eigenschappen van een race-schoen. Je loopt sneller zonder er meer effort in te steken. En dat kan nu elke dag, elke training.

Specificaties
Drop: 4mm
Gewicht dames: 269 gram
Gewicht heren: 286 gram