Tagliatelle met zalm en pesto.

Benodigdheden (2 personen).

  • 250 gram tagliatelle .
  • 2 zalmfilets.
  • 1 courgette.
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes.
  • 1 potje groene of rode pesto.
  • 100 gram walnoten.
  • Eventueel 1 bakje zuivelspread (naturel) (om er meer een saus van te maken).
  • Peper & Zout.

 

Aan de slag

  • Breng water aan de kook en kook de tagliatelle gaar.
  • Bak de courgette even kort in een pan.
  • Bak de zalmfilet (vooraf even kruiden met peper & zout) in een paar minuutjes gaar.
  • Snijdt de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
  • Meng de gebakken courgette en de gesneden zongedroogde tomaatjes met de reeds gegaarde tagliatelle.
  • Wanneer je meer een saus wil, meng dan een paar lepels zuivelspread (naturel) met de tagliatelle.
  • Gebruik een paar eetlepels pesto en meng dit door de tagliatelle. (hoeveelheid is naar eigen smaak).
  • Voeg eventueel nog een beetje peper en een klein beetje zout toe mocht je het iets te flauw qua smaak vinden.
  • Strooi wat walnoten over het geheel en smullen maar.

Eet smakelijk.

Tips

Voor deze week weer een lekkere koolhydraatrijke maaltijd. Het is goed om 2 maal per week vis te eten waarvan 1x vette vis.

Met dit gerecht is het ook mogelijk om zalmsnippers te pakken ipv zalfmfilet. Of maak gebruik van rauwe zalmfilet en strooi de stukjes over je gerecht.
Dit gerecht is ook lekker met broccoli roosjes, verse spinazie of snijboontjes ipv courgette.
Gebruik eventueel nog een beetje gemalen parmezaanse kaas als topping.