Rijstsalade

Benodigdheden (4 personen).

  • 400 gram zilvervliesrijst.
  • 1 blik perziken.
  • 1 potje zongedroogde tomaten.
  • 250 gram doperwten (diepvries).
  • 1 Courgette.
  • 100 gram Geitenkaas balletjes.
  • 100 gram Walnoten.
  • Peper & zout.
  • Knoflookpoeder.

Aan de slag

  • Kook de rijst volgens recept.
  • Snij de courgette in kleine blokjes en bak deze even kort in een pan samen met de doperwten. Kruid tijdens het bakken de groentes met peper, zout en knoflookpoeder.
  • Voeg vervolgens na het bakken de zongedroogde tomaatjes (klein gesneden) toe aan de groentemix.
  • Giet de reeds gaar gekookte rijst af en laat dit afkoelen.
  • Snij de perziken in kleine blokjes, strooi de geitenkaas balletjes en walnoten (klein gesneden) erover en meng vervolgens alles door elkaar.

Eet smakelijk!

Tips

Een lekker fris rijst gerecht voor het menu van deze week. Het kan met witte rijst maar voor kies de zilvervliesrijst voor een vezelrijke(re) variant.
Een gerecht wat perfect is om de volgende dag mee te nemen als lunch naar je werk.