Zomerse stamppot

Benodigdheden (2-3 personen)

  • 500 Gram aardappels.
  • 2 Blikjes tonijn.
  • 1 x Courgette.
  • 2-3 Middelgrote wortels.
  • 1 Potje zoete augurk
  • 1 Zakje gemengde salade.
  • 3 Eieren.
  • Peper & zout.

Aan de slag

  • Schil de aardappelen, snij de wortels in kleinere blokjes en kook deze samen gaar in ongeveer 15-20 minuten.
  • Snij de courgette in dunnen lange plakken en bak deze even kort in een grillpan.
  • Kook de eieren in ongeveer 6-8 minuten gaar.
  • Snij vervolgens de augurk in kleine blokjes.
  • Maak van de gaar gekookte aardappels een stamppot. Voeg er een klein scheutje melk aan toe om het iets smeuïger te maken.
  • Verdeel de tonijn en de sla over de stampot en voeg hier ook de klein gesneden blokjes augurk aan toe.
  • Breng het geheel op smaak met een beetje peper & zout.

Eet smakelijk!

Tips

Een winters gerecht aangepast naar een zomerse variant. Op de regenachtige zomerse dagen is dit een heerlijk gerecht. Het is lekker met vele vissoorten zoals bijvoorbeeld een witvis filet of zalm filet. Houdt je niet zo van vis kan het ook met kipreepjes of kipfilet of een vlees/vis vervanger voor een vegetarische versie.