ASICS GT-2000 12
De GT-2000 versie 12 is een veelzijdige antipronatie hardloopschoen, bedoeld voor middellange tot lange afstanden, voor lopers die wat extra ondersteuning nodig hebben. Net als de laatste updates van de Nimbus en Kayano, heeft ook de GT-2000 deze keer een flinke make-over gekregen.

Middenzool


De schoen is lichter dan zijn voorganger en het materiaal van de middenzool bestaat nu uit FF Blast+ foam over de gehele lengte. Dit maakt de schoen zachter en de zool flexibeler. Hoewel de drop hetzelfde is gebleven, is de stack height wel iets verhoogd. Het gevoel van grondcontact is daarin onveranderd gebleven. Direct onder de hak vinden we nu (onzichtbaar maar aanwezig) Pure Gel, een laag gel bolletjes voor extra demping. De Gel unit die we kenden in vorige modellen is hiermee vervangen.

Bovenwerk
Het bovenwerk van engineered mesh heeft wat ruimere gaatjes dan de vorige versie voor een optimaal ademend vermogen. De tong van de schoen is opvallend dun, slechts verstevigd rond de plaatsen waar de veters zich bevinden. De hielkap is iets dunner en loopt smal toe naar boven. Het materiaal van de hele hielkap is stevig en rigide.

3D Guidance systeem

De totale vormgeving om stabiliteit bij deze schoen te creëren is, op vergelijkbare wjize als de laatste Kayano, erg veranderd. Waar de Kayano nog een stap verder gaat met een 4 traps-systeem heeft de meer gematigde ondersteuning van de GT-2000 3 manieren om de overgang stabiel te laten verlopen: De hak is verhoogd en het platvorm verbreed. Daarnaast is er een langwerpige uitsparing aan de buitenzijde van het foam (en niet aan de binnenzijde) om aan die zijde voor compressie te zorgen tijdens de afzet. Het doel hiervan is dat de voet minder naar binnen kan vallen. De kuipvormige zool sluit de voet beter in en draagt ook bij aan een stabiele afzet.

Slijtzool


De slijtzool is gemaakt van rubber, strategisch geplaatst op het FF Blast+ materiaal. In de hak bevindt zich AHAR+ materiaal, om de duurzaamheid te vergroten.

Specs (heren)
Drop: 8mm
Gewicht: 270 gram

Specs (dames)
Drop: 8mm
Gewicht: 235 gram

De nieuwe Asics GT-2000 is beschikbaar bij Run2day Arnhem &   Nijmegen.