Naam: Coen de WitCoen de Wit

Geboortedatum: 18-07-1969

Woonplaats: Arnhem

Vereniging: TVA/Ciko ‘66

Afstanden: 5 km t/m halve triatlon

 

Achtergrond

Het Gelders Looppaspoort halverwege 2007 zorgde voor de start van mijn atletiekcarrière. Ik was toen al 38. Laat begonnen met hardlopen, gedrevenheid en snelle progressie zorgden voor de nodige blessures. Beperkte belastbaarheid bleek een rode draad te zijn en zodoende zat ik meer en meer op de fiets. Zoveel, dat een Run-Bike-Run onvermijdelijk was. Na mijn debuut in Borne had ik de smaak te pakken en bleek dat ik ook goed mee kon komen met de top van het deelnemersveld. Het jaar erna, 2013, heb ik me snel verder ontwikkeld en werd ik geselecteerd om deel te nemen aan het WK in Cali (Colombia) tijdens de Wereld Spelen. Dit was zonder twijfel mijn sportieve hoogtepunt. Eind 2013 ben ik gestart met zwemmen en heb ik zelfs aan het einde van het seizoen boven verwachting de triatlon van Doetinchem kunnen winnen.

 

Favoriete training

Iedere training heeft z’n charme, maar het meest geniet ik van intervallen van 200 meter. Het is niet vermoeiend, je kunt optimaal aan je techniek werken en het snelheidsgevoel is heerlijk. Daarnaast voelt het als een voorrecht om in een inspirerend gebied te kunnen lopen: Arnhem-Noord biedt naast de vele parken uitgestrekte bossen met veel hoogteverschil.

 

Ambitie

Naast het lopen, fiets en zwem ik. Dit heeft de afgelopen jaren gezorgd voor minder hardloopwedstrijden. De vorm was op bepaalde momenten erg goed, maar heeft niet gezorgd voor aanscherping van een PR, omdat ik niet aan hardloopwedstrijden deelnam. Dit jaar zou ik graag op 45-jarige leeftijd een poging willen wagen mijn PR’s te verbeteren.

 

Persoonlijke records

 

5 km: 15.39
10 km: 32.52
Halve marathon:
1.12.52