IMG_9413-003Naam: Floortje Gierman

Geboortedatum: 30 november 1985

Woonplaats: Arnhem

Vereniging: Ciko ‘66

Afstanden: 5 km t/m marathon


Achtergrond
In het najaar van 2008 ben ik begonnen met hardlopen bij triathlon vereniging Hellas in Utrecht. Wat begon met een keer per week een training op de baan, werd al snel uitgebreid met duurloopjes op de weg en in het bos. Naast het hardlopen trainde ik ook voor de andere facetten van de triathlon-sport; het zwemmen en fietsen. De korte triathlon-wedstrijden werden aangevuld met lokale hardloopwedstrijden welke varieerde in afstand tot aan de halve marathon. Het hardlopen bleek altijd mijn sterkste onderdeel en in het voorjaar van 2012 liep ik mijn eerste marathon van Rotterdam.

 

Favoriete training
Toen ik eind 2012 verhuisde van Utrecht naar Arnhem was het een logische stap om lid te worden bij de Arnhemse triathlon vereniging. Ik merkte echter dat hardlopen mijn grootste ambitie had en besloot de overstap te maken naar Ciko’66. Hier train ik nu twee keer per week. Daarnaast loop ik veel voor mijzelf, afwisselend op de weg en in het bos. Het liefst duik ik de Arnhemse parken in om uit te komen op de Veluwe. Niks mooiers dan rond te zwerven in onze prachtige achtertuin. Naast het lopen ben ik ook vaak te vinden op mijn racefiets of mountainbike.

 

Ambitie
Sinds het voorjaar van 2015 ben ik actief voor het Run2Day team. Mijn ambitie is om steeds sneller te worden en mijn PR’s aan te scherpen. Een specifiek doel heb ik op dit moment niet, plezier en blessurevrij blijven staat voorop. In de toekomst wil ik graag nog een poging doen om mijn PR op de marathon te verbeteren.

 

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als sportfysiotherapeute op het Sport Medisch Centrum Papendal, een prachtige werkomgeving. Daarnaast kun je me maandelijks in de winkel zien voor het fysiotherapie inloopspreekuur. Zie de site voor de actuele datum en tijd.

 

Persoonlijke records
5 km: 18: 46

10 km: 40.02

15 km: 1.03.12

Halve marathon: 1.27.15

30 km: 2.08.37

Marathon:  3.09.12