Functioneel ondergoed in de zomer

odlo evolution light

Wanneer de temperatuur stijgt wordt het juiste functionele ondergoed bepalend. Odlo EVOLUTION X-LIGHT werd speciaal ontwikkeld voor de behoeften van sporters in de zomer bij hoge temperaturen. Bij het wandelen, fietsen of lopen in de zomer moet ondergoed een snelle vochtafvoer en een optimale klimaatregeling kunnen garanderen. Dit beschermt het lichaam tegen afkoeling in de schaduw, bij wind, tijdens pauzes of meteen na het sporten en voorkomt bovendien het onaangename schuren van de wind op de huid, zoals tijdens een marathon.

 


Drie belangrijke redenen om het functionele EVOLUTION X-LIGHT ondergoed van Odlo te dragen in de zomer:

Optimale vochtregulatie
Het bijzonder lichte garen met de speciale breitechniek transporteert vocht snel weg van de huid. De ergonomische pasvorm en het sportieve, nauw aansluitende ontwerp zorgen ervoor dat de stof aangenaam op  de huid aansluit en zo het vocht goed kan worden afgevoerd. In de functionele vezels van effect by Odlo zijn zilverionen verwerkt. Zij stoppen de groei van bacteriën en werken geurremmend. effect by Odlo bevat geen chemicaliën, wordt goed door de huid verdragen en verhoogt het draagcomfort. Bovendien zijn de shirts lichtgewichten dankzij het dunne garen dat gebruikt werd: een herenshirt in maat M weegt amper 75 gram. Normale functionele shirts uit polyester tikken ca. 90 – 130 gram aan op de weegschaal en katoenen shirts in dezelfde maat zelfs 130 – 150 gram.

Aangenaam trainen, ook bij hoge temperaturen
Dankzij de ingewerkte ventilatiezones aan de rug en onder de armen zorgt Odlo EVOLUTION X-LIGHT voor een aangenaam lichaamsklimaat. Zo wordt verhitting van het lichaam bij hoge zomerse temperaturen vermeden.

Ideaal draagcomfort
Dankzij de elastische rondgebreide tricotage met naadloze afwerking gemaakt met onze zelf ontwikkelde 3-D-breitechnologie wordt wrijving van het materiaal tegen de huid vermeden. Zo voorkomt de perfecte pasvorm van de Odlo EVOLUTION X-LIGHT collectie het onaangename wrijven van een vochtige stof op een gevoelige huid, bijvoorbeeld tijdens lange looptochten in de zomer. De vlakke naden zorgen bovendien voor een aangenaam draagcomfort.