Rijst met ananas en kidneybonen.

Benodigdheden (3 personen).

  • 200 ml kokosmelk.
  • 200 ml kokend water.
  • 400 gram zilvervliesrijst.
  • 1 blikje kidneybonen.
  • 1 blikje ananas.
  • 125 gram kipreepjes.
  • 150 gram doperwtjes (diepvries).
  • 1/2 limoen.
  • 75 gram gemengde notenmix. (ongezouten).
  • Knoflookpoeder en paprikapoeder.
  • Peper & zout.

Aan de slag

  • Breng het water aan de kook en giet dit in een nokpan samen met de rijst en de kokosmelk.
  • Breng de rijst aan de kook en kook het gaar.
  • Voeg halverwege de kooktijd van de rijst de ananas, kidneybonen, erwtjes en kipreepjes toe.
  • Voeg de knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout toe naar smaak.
  • Proef tussendoor goed hoe de garing van de rijst is.
  • Knijp het sap van een halve limoen uit over elke portie en verdeel de notenmix over de porties.

Eet smakelijk!

Tips

Een lekker koolhydraat gerecht wat snel op tafel staat. Een gezonde mix van groente en fruit in je avondmaaltijd. Er zitten genoeg koolhydraten en eiwitten in om weer te herstellen van je zware training

Het vervangen van de ananas voor een mango of perziken is ook een erg lekkere variant. Laat eventueel de noten weg en of gebruik witte rijst voor een iets minder vezelrijke versie.