Loopanalyse

 

KLIK HIER VOOR RTL4 Loopanalyse

 

Schoenen zijn er in alle soortenrun2day4

, maten en kwaliteitsniveaus. Er zijn dan ook ongeveer 150 verschillende typen schoenen die gekenmerkt kunnen worden als hoogwaardige kwaliteitsschoenen. Echter is het zo dat deze schoenen lang niet voor iedereen geschikt zijn. Een goede schoen betekent niet gelijk dat het ook een goede schoen voor jou is!

Vandaar dat wij gebruik maken van een digitaal video analysesysteem om een opname van je voeten en loopstijl te maken. Dit gebeurt op een zeer specialistische manier, waarbij de beelden vertraagd teruggekeken worden én er zelfs hoeken berekend worden voor de afwijking van je voeten. Onze medewerkers, die niet alleen experts zijn op het gebied van running maar ook op het gebied van het analyseren van  voeten, voeren deze analyse bij je uit. Allereerst krijg je een neutrale schoen aan waar wij een analyse van maken. Hieraan zien wij of je voet bijvoorbeeld naar binnen doorzakt (overproneert) en in welke mate dit gebeurt. Op basis van deze analyse, en enkele additionele analyses, bepalen wij welke schoenen qua stabiliteit, demping en pasvorm het beste voor je geschikt zijn. Uiteraard spelen je hardloopdoelstellingen, de ondergrond waarop je gaat lopen en je lichaamsbouw ook een belangrijke rol. Uiteindelijk blijven er veelal twee á drie verschillende typen (van verschillende merken) over die qua stabiliteit en techniek het meest geschikt voor je zijn. Dan is de keuze aan jezelf: welke schoenen zitten het lekkerst en eventueel speelt het uiterlijk een rol.loopanalyse

Wanneer je niet doorzakt (overproneert) wil dat niet gelijk zeggen dat alle neutrale schoenen geschikt zijn. Binnen de categorie neutrale schoenen is er namelijk ontzettend veel verschil in stabiliteit. Het kan dus heel goed zijn dat jij een hele stabiele neutrale schoen nodig hebt, terwijl je partner of buurman een minder stabiele schoen nodig heeft.

Laat je dus nooit verleiden door de kleur van een schoen of door het aanschaffen van een schoen zonder analyse. Voor hoogwaardige kwaliteitsschoenen betaal je namelijk altijd ongeveer dezelfde prijs. Koop deze schoenen dan ook met analyse! Wanneer je dit niet doet heb je een sterk verhoogde kans op het krijgen van blessures.

Onze medewerkers staan altijd voor je klaar! Het maken van een afspraak is dan ook niet nodig. Kom snel langs bij Run2Day in Apeldoorn, Arnhem of Nijmegen en kies onder het genot van een kopje koffie dé perfecte schoen uit!

Heb je al hardloopschoenen die speciaal voor je aangemeten zijn, maar weet je niet of ze nog een tijdje mee kunnen? Klik dan hier voor een artikel over een APK voor je schoenen óf kom bij in één van onze winkels langs!