Zoete aardappel stamppot.

Benodigdheden (3-4 personen).

  • 1 kilogram zoete aardappel.
  • 300 gram spruitjes.
  • 300 gram wortels.
  • 1 potje zongedroogde tomaat.
  • 150 gram walnoten.
  • Peper & zout.

Aan de slag

  • Schil de zoete aardappel, snij het in kleinere partjes en breng het aan de kook in pan met een ruime hoeveelheid water.
  • Snij de wortel in kleinere stukjes en kook de wortels en spruitjes beetgaar.
  • Stamp de gaar gekookte zoete aardappel met een kleine hoeveelheid melk en breng het op smaak met peper & zout.
  • Snij de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en meng dit door aardappelpuree.
  • Meng de gaar gekookte wortels en spruitjes met de zoete aardappel stamppot.
  • Garneer het geheel met een handje walnoten per portie.

Eet smakelijk!

Tips

Een lekker herfst gerecht voor deze maand. Natuurlijk is deze variant ook met ‘normale aardappelen’ te maken.Gebruik eventueel een bloemkool i.p.v. spruitjes als extra groente in dit gerecht.