Risotto met doperwtjes en spekjes

Benodigdheden (2-3 personen).

  • 300 gram risotto.
  • 300 gram doperwten (uit de vriezer).
  • 100 gram spekjes.
  • 1 -2 bouillonblokje (groente).
  • 100 gram Walnoten.
  • 1 zakje Parmezaanse kaas.

Aan de slag

  • Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook.
  • Voeg de bouillon blokjes toe aan het kokende water en los de bouillon blokjes goed op in het water (haal de pan vervolgens van het vuur).
  • Voeg de risotto toe aan aan wokpan. Voeg hier een paar soeplepels bouillon aan toe zodat de risotto volledig onder wat staat.
  • Laat het geheel inkoken en voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de pan en laat dit steeds even inkoken. Herhaal dit net zolang totdat de risotto gaar is (proef tussendoor steeds even goed om de garing te checken).
  • Voeg halverwege de doperwten toe aan de pan met risotto.
  • Bak in de tussentijd de spekjes.
  • Meng de spekjes met de gaar gekookte risotto. Schep het in porties op een bord en strooi wat parmezaanse kaas en walnoten over het geheel.

Eet smakelijk!

Tips

Voor wat extra vulling kan je er nog champignons en of een courgette aan toevoegen. Voeg dan iets minder doperwten toe aan het gerecht.

Vervang de spekjes voor kipreepjes voor een iets minder vette versie of laat het allebei weg. Een lekker stuk licht gebakken witvis is trouwens ook erg lekker bij dit gerecht.