Quiche met bieten.

Benodigdheden

  • 6 vellen bladerdeeg.
  • 6 eieren.
  • 125 gram kookroom.
  • 400 gram bieten (geschild)
  • 100 gram champignons.
  • 100 gram geitenkaas.
  • 100 gram walnoten.
  • 75 gram rucola.
  • Peper & zout (hoeveelheid naar smaak).

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de (geschilde) bieten, champignons en geitenkaas in kleine blokjes.
  • Haal de bladerdeeg vellen uit de verpakking en verdeel ze over een bakvorm (van tevoren invetten), (laat ze eerst even ontdooien als ze uit de vriezer komen).
  • Meng de eieren en het room in een kom. Breng dit op smaak met peper & zout.
  • Verdeel de bieten, champignons en de geitenkaas over de bakvorm en giet hier het ei / room mengsel over. Kruimel de walnoten over het geheel.
  • Bak de quiche 40 minuten in de oven goudbruin.
  • Verdeel een handje rucola over elke portie van de quiche.

Eet smakelijk!

Tips

Als inspiratie voor de kerstdagen een heerlijke quiche. Een lekker idee wat je zowel warm als koud kan eten.

Om deze quiche iets minder vet te maken kan je het bladerdeeg ook vervangen voor aardappelschijfjes die je van tevoren even ongeveer 20 minuten afbakt in de vorm waarna je het nog eens afbakt met de vulling er aan toegevoegd.
Filodeeg is ook een goede variant i.p.v. bladerdeeg.

Je kan natuurlijk veel verschillende groentes toevoegen aan de quiche. Denk hierbij aan verse spinazie, champignons, tomaat, courgette. Maak een vulling wat betreft groente naar eigen smaak.