(Verse zelfgemaakte) Ravioli
Benodigdheden
Zelfgemaakte pasta:
– 200 gram bloem.
– 2 eieren.
– 20 ml olijfolie.
– Snufje zout.
Vulling:
– 500 gram bladspinazie.
– 300 gram champignons.
– Peper & zout.
Saus:
– 500 gram Spinazie à la crème.
– Pijnboompitten.
– Parmezaanse kaas.
Aan de slag
Vulling maken:
– Snijdt de champignons in blokjes en bak deze in een pan.
– Gooi vervolgens beetje bij beetje de spinazie hieraan toe en laat deze slinken in de pan met de champignons. Voeg wat peper en zout toe voor extra smaak.
– Wanneer de spinazie geslonken is mag het geheel worden overgebracht in een blender om er een homogeen mengsel van te maken en het makkelijk te gebruiken is als vulling voor de ravioli.
– Laat de vulling even staan totdat de pasta gemaakt is.
Zelf pastadeeg maken:
– Meng de bloem, eieren, olijfolie en het zout voorzichtig met elkaar. Meng en kneed het tot een mooi stuk deeg.
– Dek het af met een doek en laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten.
– Zet de pastamachine klaar en strooi hier vast wat bloem over zodat het deeg er niet aan gaat plakken.
– Verdeel het deeg in twee porties.
– Haal het deeg meerdere malen door de pastamachine totdat er een mooie dunne streng ontstaat.
– Herhaal dit ook met het andere deel deeg.
– Strooi wat bloem over je werkblad en leg hier een streng pastadeeg op.
– Verdeel de balletjes vulling over de streng met een tussenruimte van 4-5 cm.
– Leg voorzichtig de andere deeg streng over de vulling en druk het goed aan rondom de vulling zodat er geen water in kan komen tijdens het koken.
– Snijdt het deeg af in vierkantjes tussen elke ravioli.
– Kook de ravioli in ongeveer 5 minuten gaar.
Saus
– Maak de spinazie a la crème warm in een pan en voeg eventueel nog een klein beetje extra crème fraîche toe.
– Strooi de pijnboompitten erdoor en giet dit over de ravioli.
– Strooi wat Parmezaanse kaas over het geheel en smullen maar.
Eet smakelijk!
Tips
Leuk bij dit gerecht is om de pasta zelf te maken mocht je daar de tijd voor willen nemen.
Mocht je hier geen zin in hebben, kies dan verse ravioli die je in verschillende smaken kan kopen.
Varianten op de vulling zijn bijvoorbeeld spinazie met ricotta of pesto met mozzarella.
Het is lekker om naast de vulling er nog een saus bij te maken. Kies bijvoorbeeld voor een tomatensaus of een champignon roomsaus.