Groente bowl met zilverliesrijst, groene asperges en tofu!

Benodigdheden (3 á 4 personen).

  • 500 gram zilvervliesrijst.
  • 2 Avocado’s.
  • 1 Paprika.
  • 1 Mango.
  • 250 gram tofu.
  • 2 Eieren (hardgekookt).
  • 125 gram edamame boontjes.
  • 200 gram groene asperges.
  • 150 gram cashewnoten.
  • Sojasaus.

Aan de slag

  • Kook de rijst gaar, de asperges beetgaar en de eitjes hardgekookt.
  • Snij de avocado, mango, paprika en tofu in kleine blokjes (laat de tofu blokjes even intrekken in een beetje sojasaus).
  • Verdeel de reeds gegaarde rijst over 3 à 4 porties. Giet een klein beetje sojasaus over de rijst.
  • Pel de eieren en snij deze in partjes.
  • Verdeel ook de tofu, de partjes ei en andere groentes over de 3 á 4 porties.
  • Hak de cashewnoten in kleine stukje en strooi als laatste over elke portie.

Eet smakelijk!

Tips

Een heerlijk voorjaars / zomers gerecht voor het menu van deze week.
Dit is een prachtig bordje boordevol vitamines.

Gebruik de rijst altijd als basis in combinatie met een vis soort of vleesvervanger naar keuze en maak er dan een leuk kleurrijk gerecht van met kleurrijke groentes en of fruit. De meeste groentes kan je nadat het klein gesneden is koud toevoegen.
Je kan de tofu ook vervangen voor gerookte zalm, kip of tempeh als alternatief.