Bulgur met rode biet

Benodigdheden (2-3 personen)

– 200 gram bulgur.

– 200 gram rode biet.

– 1 groene paprika.

– 75 gram feta.

– 75 gram walnoten.

– 1 theelepel honing.

– Peper & Zout.

– Rucola.

Aan de slag

– Breng 200-250 ml water aan de kook.

– Breng de bulgur over in een grote schaal. Giet het kokende water rustig over de bulgur (beetje bij beetje) en roer tussendoor goed door. Voeg niet teveel water toe om een papje te voorkomen. Gebruik eventueel een zeef om het teveel aan vocht af te gieten.

– Breng de bulgur alvast een beetje op smaak met peper & zout. Zet de bulgur vervolgens opzij (afgedekt).

– Snijdt de rode bieten en de groene paprika in kleine blokjes.

– Snijdt de feta in kleine blokjes en snijdt de walnoten in grovere stukken.

– Voeg de gesneden bieten, paprika, feta en walnoten toe aan de bulgur.

– Serveer het gerecht met een klein beetje rucola en honing over het geheel.

 

Tips

Het is een erg gemakkelijk te maken gerecht wat binnen 20 minuten op tafel staat. De Bulgur zorgt voor een langzamere koolhydraat afgifte waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt.

Het is zowel warm als koud te eten. Voor de warmere versie warm je de bieten even een paar minuten op in een pannetje. Je kan het gerecht wanneer je het koud gaat eten ruim van tevoren maken. Zet het weg in de koelkast (wacht met het toevoegen van de feta tot het laatste moment). Voeg eventueel nog wat stukjes perzik (uit blik), en/of zongedroogde tomaat toe aan het gerecht voor extra smaak.