Tabouleh Salade
Benodigdheden
- 500 gram bulgur.
- 2 paprika’s (2 verschillende kleuren).
- 100 gram granaatappel pitten.
- 1 komkommer.
- 150 gram tomaten.
- 100 gram feta.
- 100 gram olijven.
- 1/2 citroen.
- Olijfolie.
Aan de slag
- Kook de bulgur in ongeveer 8-10 minuten gaar.
- Snij de paprika’s, tomaten, komkommer, feta en olijven in kleine blokjes. Meng dit geheel en voeg hier ook de granaatappel pitten aan toe.
- Giet de reeds gaar gekookte bulgur af en laat dit even afkoelen.
- Meng de bulgur vervolgens met de groentes en breng het geheel op smaak met peper, zout en één eetlepel olijfolie.
- Knijp als laatste het sap van een halve citroen over het geheel.
Eet smakelijk!
Tips
De temperaturen stijgen weer dus een heerlijk koud gerecht kan niet ontbreken. Een goed gevulde bulgur salade voor deze week!
Een Arabisch gerecht met vele variatie mogelijkheden. Je kan het met couscous doen in plaats van bulgur. Het is een heerlijk gerecht voor bij een zomerse barbecue of natuurlijk gewoon als hoofdgerecht. Er is gemakkelijk een grote hoeveelheid van te maken mocht je meer bezoek krijgen.
Serveer het eventueel met wat lekkere stukken naanbrood (zelfgemaakt of kant- en klaar).