Pitabroodjes met Falafel

Benodigdheden (2 personen)

  • 350 Gram Falafel.
  • 4 Pitabroodjes.
  • 2 Paprika’s.
  • 150 gram feta.
  • 1 Zakje gemengde salade.
  • 150 ml Yoghurtdressing.
  • Zonnebloemolie.

Aan de slag

  • Bak de falafel in een pan met zonnebloemolie.
  • Bak de pitabroodjes voor ongeveer 4-6 minuten af in de oven op 220 graden.
  • Snij de paprika’s en feta in kleine blokjes en meng dit met de sla.
  • Voeg de yoghurtdressing toe aan de salade en meng dit door elkaar.
  • Snij de afgebakken pitabroodjes doormidden en vul deze met een beetje sla en een paar stukjes falafel.
  • Schep je nog wat extra salade op elk bord en genieten maar.

Eet smakelijk!

Tips

Voor deze week een lekkere variant op de pita met shoarma. Falafel is een heerlijke vleesvervanger op basis van kikkererwten en- of tuinbonen. In plaats van de pitabroodjes kan je ook gebruik maken van gewone geroosterde sneetjes brood of de extra grote pitabroodjes om het gemakkelijker te kunnen vullen. Gebruik voor de dressing eventueel een eigen gemaakte variant van Griekse yoghurt. Meng dan ongeveer 4-5 eetlepels Griekse yoghurt met een scheutje olijfolie, peper & zout, een beetje gesneden bieslook of peterselie en een paar kleine fijngesneden stukjes augurk.

Maak van de salade eventueel nog een soort van grotere maaltijdsalade waarbij je nog gebruik maakt van een pastasoort of aardappels als basis. Vervolgens kan je hier aan toevoegen wat je lekker vindt. Denk hierbij aan stukjes perzik, appel, geitenkaas, zongedroogde tomaatjes, cherry tomaat, komkommer. Hierdoor kan je er gemakkelijk een maaltijd van maken voor meerdere personen.