Komkommer soep
Benodigdheden (2-3 personen).
- 2 Komkommers.
- 1 Courgette.
- 1 bouillonblokje (groente).
- 1 teentje knoflook
- Peper & oregano.
- 1 liter water.
Aan de slag
- Hak 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze aan in de pan met een beetje olie.
- Snijdt de komkommer en courgette in blokjes.
- Bak de groentes kort in de pan mee.
- Breng een liter water aan de kook, giet dit bij de groente en voeg hier het bouillonblokje aan toe.
- Laat het geheel even koken en pureer vervolgens het geheel tot een gladde soep.
- Garneer de soep met een klein lepeltje crème fraiche en een handje pijnboompitten.
- verdeel de soep over 2-3 porties.
Eet smakelijk!
Tips
Een heerlijk soep gerecht voor deze week wat zowel warm als koud te eten is. Met 30+ temperaturen in het vooruitzicht is dit een heerlijk soep om koud te eten.
Serveer de soep met een lekker stuk stokbrood voor extra vulling. Maak de soep eventueel in kleinere porties om te serveren naast een borrelplank op een warme zondagmiddag.