Courgette Lasagne

Benodigdheden

  • 400 ml Tomaten saus.
  • 2 Courgetten.
  • 250 gram Gehakt.
  • 1 Rode paprika.
  • 150 gram (kastanje) champignons.
  • 1 Bol mozzarella.
  • Tijm.
  • Knoflookpoeder.
  • Peper & Zout.
  • (eventueel een beetje fijngemaalen parmezaanse kaas).

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijdt de paprika en champignons in kleine stukjes.
  • Bak vervolgens het gehakt gaar in de pan. Voeg hier de gesneden paprika en champignons aan toe en bak dit even kort mee.
  • Voeg de tomatensaus toe aan de pan en verwarm dit nog even goed.
  • Breng de saus op smaak met peper, zout en tijm en eventueel een beetje knoflookpoeder.
  • Schaaf vervolgens lange plakken courgette, dit is de vervanging voor je lasagnebladen, dus schaaf er genoeg.
  • Leg vervolgens een kleine laag saus over de bodem van een ovenschaal. leg hierop een lag geschaafde courgette stukken.
  • Herhaal dit proces een aantal keren totdat de schaal vol is of je saus/courgette op is.
  • Bedek de bovenste laag met wat gesneden plakken mozzarella.
  • Bak het geheel in ongeveer 20-25 minuten in de oven op 200 graden.
  • Strooi eventueel nog een beetje fijngemalen parmezaanse kaas over je lasagne bij het opdienen.

Eet smakelijk

Tips

Het is een heerlijke lasagne die zowel met weinig als met meer dan voldoende koolhydraten te maken is.

Wil je meer koolhydraten toevoegen aan deze maaltijd gebruik dan volkoren lasagnebladen en snijdt de courgette in kleine stukjes als extra groente toevoeging aan het gerecht.

Laat het gehakt weg als je liever een vegetarische variant wil.