Champignon Risotto

Benodigdheden

  • 300 gram risotto.
  • 1 bakje kastanje champignons.
  • 1 courgette.
  • 2 (groente of kip) bouillon blokjes.
  • Parmezaanse kaas.

Aan de slag

  • Zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook.
  • Voeg de bouillon blokjes toe aan het kokende water en los de bouillon blokjes goed op in het water (haal de pan vervolgens van het vuur).
  • Snijdt de courgette en champignons in kleine blokjes.
  • Bak de gesneden groente even kort in een pan met een beetje olie.
  • Voeg vervolgens de risotto toe aan de pan met gebakken groentes.
  • Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de pan en laat dit steeds even inkoken. Herhaal dit net zolang totdat de risotto gaar is (proef tussendoor steeds even goed om de garing te checken).

Eet smakelijk

Tips

Een gerecht wat weinig voorbereiding kost en iedere keukenprins(es) klaar kan maken.

De risotto kan ook apart van de groente in de bouillon gegaard worden. Voor een betere smaak is het goed om alles in dezelfde pan te garen zodat alle smaak in het gehele gerecht terugkomt. Mocht je niet zo van courgette houden vervang dit eventueel voor doperwten. Voor de topping en het gerecht nog wat meer kleur te geven strooi je nog wat rucola blaadjes over het geheel.