Lasagne (vegetarisch)

Benodigdheden

  • 300 gram lasagnebladen.
  • 300 ml tomatensaus (bolognese).
  • 250 gram bladspinazie.
  • 1 rode paprika.
  • 150 gram champignons.
  • 2 bollen mozzarella.

Aan de slag

  • Snij de paprika en champignons in kleine stukjes en bak deze samen met de spinazie in een pan.
  • Giet hier vervolgens de tomatensaus bij en laat dit even kort inkoken.
  • Snij de mozzarella in kleine reepjes.
  • Schep een beetje van de saus in een ovenschaal. Leg hier vervolgens een aantal lasagnebladen over en wissel dit met een aantal laagjes af.
  • Leg bovenop de laatste laag saus de reepjes mozzarella.
  • Bak het geheel af in de oven voor ongeveer 20 – 25 minuten.

Eet smakelijk!

Tips

Lasagne is op vele manieren te maken. Je kan de saus vullen met groentes die je lekker vindt. Maak eventueel gebruik van broccoli of courgette, wortel, prei etc.

Je kan er voor een niet vegetarische variant gehakt aan toevoegen of kipreepjes.
Gebruik als variant courgette plakken als lasagnebladen. Het is op deze manier een koolhydraat armere variant.