Bloemkool Curry

Benodigdheden (2-3 personen)

  • 250 gram volkoren / zilvervliesrijst.
  • 1 bloemkool.
  • cashewnoten (ongezouten).
  • 1/2 komkommer.
  • 1 potje / zakje gele curry.
  • 100 gram rozijnen.
  • Peper & zout.

Aan de slag

  • Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Snijdt de bloemkool in kleine roosjes en kook ze even kort (5 minuten).
  • Giet de kort gekookte bloemkool af en bak het nog even kort in de wokpan.
  • Meng in de wokpan de gele curry (saus) met de bloemkool.
  • Snij de 1/2 komkommer in kleine blokjes en meng dit in de wokpan.
  • Giet de rijst af en meng ook dit in de wokpan.
  • Bestrooi het geheel met wat rozijnen en cashewnoten.
  • Gebruik peper en zout voor extra smaak mocht je dat nodig vinden.

Eet smakelijk!

Tips

Voor iets meer eiwitten na een zwaardere training voeg je wat kip toe aan het gerecht. Gebruik in plaats van een bloemkool een broccoli wat ook erg lekker is.

Als extra aanvulling op het gerecht kan je ook je eigen naanbrood maken. Of koop het naanbrood gewoon in de supermarkt.