Havermout cakejes

Benodigdheden

  • 150 gram havermout
  • 100 ml melk.
  • 2 eieren.
  • 1 banaan.
  • 50 gram pure chocolade.
  • 2 theelepels bakpoeder.
  • 1 theelepel kaneel.

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak een banaan in een kom en voeg hier vervolgens de 2 theelepels bakpoeder, de 150 gram havermout, melk en 2 eieren aan toe.
  • Hak de pure chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan het deeg mengsel.
  • Voeg een theelepel kaneel toe en meng alles tot één mooi geheel.
  • Breng het beslag over in kleien cake vormpjes.
  • Bak de cakejes in ongeveer 30 minuten gaar in de oven op 180 graden.

Eet smakelijk!

Tips

Een lekker tussendoortje als je na je werk of studiedag gaat sporten en nog even de koolhydraten wil aanvullen.

Als je nog wat chocolade over hebt laat je dit smelten en laat je dit met een lepel over de cakejes lopen.

Voeg eventueel stukjes appel, aardbei of rode bessen aan het beslag toe voor een lekkere frisse variant.

De cakejes zijn makkelijk te bewaren in de vriezer. Verpak ze apart en haal er elke dag eentje uit de vriezer.