Zelfgemaakte ‘Gezonde’ Pizza

Benodigdheden (2 pizza’s)

Pizzabodem:
– 1 Bloemkool.
– 2 eieren.
– 100 gram geraspte kaas.
– Peper, zout en oregano.

Ingrediënten op de pizza:
– 100 gram Champignons.
– 1 Paprika.
– 1/2 Courgette (gesneden met kaasrasp).
– 100 gram kipreepjes.
– 75 gram zwarte olijven.
– Rucola.
– Groene pesto.

Aan de slag

Pizzabodem:
– Hak de bloemkool fijn in een keukenmachine.
– Verspreid de fijngemalen bloemkool mix over een bakplaat en rooster deze ongeveer 15 minuten in de oven en laat het vervolgens afkoelen.
– Verspreid de mix over een doek om het laatste beetje vocht eruit te knijpen.
– Meng de 2 eieren en de kaas met de gemalen bloemkool. Breng dit op smaak met peper, zout en oregano en maak er vervolgens een mooi deeg van.
– Maak 2 mooie pizzabodems van het deeg en bak deze af in de oven op de bakplaat met bakpapier.
– Bak de pizzabodems af op 180 graden tot goudbruin (ongeveer 15-20 minuten).

Deel 2:
– Wanneer de bodem is afgebakken kan je deze gaan beleggen.
– Begin met 1 of 2 eetlepels pesto die uitsmeert over de bodem.
– Beleg het vervolgens met (in reepjes gesneden) paprika en champignons en (geraspte plakjes) courgette.
– Strooi als laatste een handje kipreepjes, de zwarte olijven en een handje rucola over de pizza en bak deze af in de oven op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.

                                                                    Eet smakelijk

Tips
Deze pizza’s zijn leuk om volledig zelf te maken. Je kan natuurlijk ook voor gemak gaan door de bloemkool pizzabodems kant en klaar te kopen.
De pizza’s zijn eindeloos te variëren wat betreft het beleg.

Gebruik groene pesto of tomatensaus als basis laag op de pizzabodem. Denk vervolgens aan mozzarella of feta. Daarna is het beleggen met voldoende groente zoals paprika, maïs, groene asperges dunne plakjes wortel en of aubergine. Je het kan afmaken met dun gesneden kipreepjes en rucola.

Een variant met vis ook erg lekker. Denk hierbij tonijn of stukjes zalmfilet. Een eidooier in het midden van de pizza leggen is ook erg lekker, die vervolgens gaar wordt tijdens het afbakken van de pizza.