Groente Curry!

Benodigdheden (3-4 personen).

  • 350 gram kikkererwten.
  • 1 Courgette.
  • 1 Winterpeen.
  • 400 ml kokosmelk.
  • 1 Paprika.
  • Koriander.
  • 1 Ui.
  • 2 teentjes knoflook.
  • 3-4 eetlepels pindakaas (100%)
  • Zonnebloemolie.
  • Cayennepoeder.
  • Paprikapoeder.
  • Kurkuma.
  • Peper & zout.
  • Kerriepoeder.

Aan de slag

  • Snipper de ui en de twee teentjes knoflook en fruit deze aan in een wok pan met hierin een beetje zonnebloemolie.
  • Voeg hier de kerriepoeder, cayenne poeder, kurkuma, peper, zout en een klein beetje paprikapoeder aan toe en meng dit goed.
  • De volgende stap is het toevoegen van de kokosmelk en de pindakaas. Mix ook dit weer goed door elkaar in de pan en laat dit even pruttelen.
  • Snij ondertussen de paprika, courgette en wortel in kleine blokjes. Voeg dit vervolgens samen met de kikkererwten toe aan de wok pan.
  • Laat het mengsel even rustig koken en garen en klaar is je heerlijke groente curry.
  • Garneer elk bordje met een beetje koriander en smullen maar.

Eet smakelijk!

Tips

Voor deze week een heerlijke groente curry. Dit gerecht zit bom vol vitaminen door de grote hoeveelheid groente. Het is iets wat je sneller een goed verzadigd gevoel geeft door de vele vezels die het bevat.

Varieer lekker in groentes die je lekker vindt. Je kan eindeloos kiezen. Het is ook een perfect gerecht om groente op te maken die je nog in de koelkast hebt liggen. Het is naderhand makkelijk in te vriezen zodat je er later in de week nog een keer van kan genieten.