De schoenadvies-methode van Run2Day bestond altijd al uit een dynamische onderdeel: aan de hand van een video- opname analyseert een van onze experts de beweging van voeten, benen, bekken en de loopstijl. Hier is nu een statisch onderdeel aan toegevoegd onder de naam Footbalance. Op deze manier krijg je als hardloper een nog beter en completer advies.

Wat doen de Footbalance zolen?

De Footbalance zolen ondersteunen de voeten dynamisch en laten het lichaam het werk doen, juist daarom past deze methode perfect bij de Run2Day filosofie. Dynamische ondersteuning houdt in dat de zolen de natuurlijke voetfunctie activeren, zonder de natuurlijke beweging van de voet te beperken. De zolen helpen op die manier de gewrichten in de benen en rug in de juiste positie te brengen. Je voeten zijn de schokdempers van je lichaam: zodra deze in de juiste positie staan, komt de hele uitlijning van je lichaam, je zogenaamde kinetische keten, beter tot zijn recht. Een betere positie zorgt er voor dat je makkelijker loopt, minder kans op blessures hebt en dat bestaande ongemakken beter te behandelen zijn.

Benieuwd naar onze aanpak? Kom gerust langs. 

Onderstaand een foto van Tobias van Helden, student fysiotherapeut en werknemer bij Run2Day Nijmegen. Hij maakt customized zolen voor een hardloper in de winkel. Ook benieuwd naar deze unieke zolen? Kom dan langs in de winkel een laat je informeren.