(review door Julia van Velthoven)
De Polar Vantage V, het hoogwaardige GPS horloge voor multisport- en triathlontraining. Of ik hem even wil testen? Oke dan, ik ben de moeilijkste niet. Als atleet op nationaal niveau, train ik maar liefst 9 keer in de week, een combinatie van hardlopen, fietsen en kracht. Maar voor een eerlijke review over een multisport horloge heb ik natuurlijk ook een zwemtraining gedaan.
Het oog wil ook wat
First things first, laten we even eerlijk zijn? Damn, he is looking good! Eindelijk een sporthorloge die er niet uitziet als een kleine laptop op je arm. Mijn oude horloge deed ik zo snel mogelijk na de training af. Deze zit de hele dag om mijn pols. Maar uiterlijk zegt natuurlijk niet alles, tijd om te testen of hij ook zo “hoogwaardig” is als Polar zegt dat hij is.
Meten is weten
Je hebt van die atleten die elke scheet in zijn trainingslogboek bijhoudt. Tot ergernis van mijn trainer ben ik niet zo een atleet. Met mijn drukke leventje vind ik het al lastig om mijn mail bij te houden, laat staan dat ik ook nog mijn training moet bijhouden. Gelukkig doet de Polar Vantage V dit voor mij. Even mijn horloge verbinden met mijn laptop, immers moet hij ook opgeladen worden, en alle gegevens worden gesynchroniseerd naar mijn Polar ecosysteem. Mijn trainer kan op deze manier precies zien wat voor training ik gedaan heb, op welke snelheid, loopvermogen en hartslag. Maar zo een hartslagband onder je sportBH zit toch onwijs kut? Klopt, maar de Polar Vantage V meet mijn hartslag via de pols. Nu hoor ik je denken, maar dat is toch helemaal niet nauwkeurig. Een eerlijke review, verdient een eerlijk antwoord.. ik heb geen idee, die hartslagband vond ik altijd zo vervelend dat ik nooit mijn hartslag goed heb bijgehouden. Dus helaas moet ik je dat antwoord schuldig blijven. Maar het volledige trainingslogboek werkt top!
Balance is key
Wie mij goed kent weet dat ik vaak train, wie mij écht goed kent weet dat ik nog vaker geblesseerd ben. Ook hier heeft de Polar Vantage V aan gedacht, het horloge helpt de balans te vinden tussen training en herstel. Dit moet ervoor zorgen dat ik niet geblesseerd raak. So far, so good! *klopt af tegen onbewerkt hout*.
 
Het Duracell-haasje onder de horloges
Voor de Polar Vantage V had ik ook een horloge met GPS. Maar deze gebruikte ik maar zelden. Na twee trainingen (lees: oeps, weer een hele nacht mijn stopwatch aan laten staan) gaf hij namelijk al aan dat de batterij te laag is. De batterij van de Polar Vantage V (gaat heel lang mee. Oke dan, ik zoek het even op…) gaat maar liefst 40 trainingsuren mee.
Kortom, een horloge die mijn sportdoelen perfect ondersteunt door tijdens de training mijn snelheid, afstand, loopvermogen en hartslag bij te houden en na de training kijkt naar mijn herstel. Door het Polar-ecosysteem kan ik samen met mijn trainer mijn trainingen nog beter afstemmen op mijn lichaam. Dus op naar nog meer snelle looptijden, wie doet er mee?
Julia van Velthoven
Atleet Team Zevenheuvelen
P.s. Owja last best, ik heb hem ook even voor je laten vallen, geen kras!