Wij, als Run2Day’ers, zijn gek van lopen, gek van lang lopen en gek van heel lang hardlopen. De heilige graal van het hardlopen is voor veel mensen de Marathon. Wil je goed voorbereid aan de start staan van jouw Marathon? Zorg dan dat je er 15 februari bij bent in Nijmegen!

Wil je gaan starten of ben je in voorbereiding op een marathon? Kom dan op vrijdag 15 februari naar Run2day Nijmegen. Deze avond staat in het teken van trainen, voeding en hartslag. De drie factoren die je Marathon kunnen maken of breken!

Te vaak horen wij onze klanten over de klap bij 32 kilometer, de strijd die zij de laatste 10 kilometer hebben moeten voeren, de parkeerstand van het lichaam en de onvermijdelijke man met de hamer. Dat allemaal willen we natuurlijk voorkomen.

Drie enthousiastelingen bezorgen jou alle nuttige tips, delen hun ervaringen en maken je klaar voor jouw ultieme doel!

Sprekers:
Wouter Jansen (Trainen)
Nicole Vernhout (Voeding)
Michel de Krijger (Hartslag)

Programma:
19:00h – Inloop
19:30h – Start
21:30h – Einde

Locatie:
Van Schevichavenstraat 1 Nijmegen – Run2Day Nijmegen

Wouter Jansen (persoonlijk record van 2.23) weet als geen ander wat effectief trainen betekent. Hij zal jou enthousiast maken met zijn marathonervaring en je van advies voorzien om optimaal de finish te halen.

Als je het hebt over trainen voor een Marathon, dan heb je het direct ook over voeding. Nicole Vernhout is de ideale spreker over dit onderwerp. Met haar Bachelor Geneeskunde en haar Master in Voeding weet zij als geen ander wat voeding voor haar als sporter kan betekenen. Door de vele Ultra Marathons heeft zij de ervaring van langdurig sporten i.c.m. voeding. Haar streven is mensen gezonder maken!

Trainen is 1, voeding is 2, maar er is ook een verbrandingsmotor. Een top atleet is na 2 uur en een beetje helemaal leeg na een marathon. Zij lopen 2 uur lang tegen hun maximale kunnen aan. Wanneer een recreatieve loper tijdens zijn of haar marathon non stop tegen de max loopt betekent dat 3 a 4 uur. Je kunt je voorstellen dat dit een zware tocht gaat worden. Michel legt je hier alles over uit.