Stuwwaltrail – Trail Clinic

Met de “Learn to Trail Clinic” bereiden we de jullie zo goed mogelijk voor op de te lopen trail.  We nemen je mee naar een mooi stukje bos. Het belangrijkste aspect dat trailrunning anders maakt dan hardlopen op de weg is het omgaan met het parcours. In zekere zin moet je juist gebruik maken van het parcours in plaats van erdoor gehinderd worden. Dat betekent dat bochtentechniek, het omgaan met obstakels op het pad en het aanpassen van je loopstijl aan de ondergrond van essentieel belang zijn. Hoe daal je af en hoe klim je zo efficiënt mogelijk. Al deze aspecten komen aan bod en geven ervaren trailrunners jou advies en vooral de do’s and dont’s.

Wil je 25 mei optimaal voorbereid aan de start staan? Goed dat je jezelf en loopmaatjes inschrijft voor deze technische clinic.

De Stuwwaltrail 11 km en 20 km zijn prachtige afstanden voor al diegenen die wel eens een echte pittige trail willen lopen of meteen over een langere afstand willen trailen.

De prachtige Stuwwal biedt je niet alleen prachtige vergezichten maar ook pittige klimmetjes en steile afdalingen.

Heb je nog nooit een trail gelopen? De 11 km Stuwwaltrail is een perfecte kennismaking met deze mooie sport. De Stuwwaltrail 20 km is vernieuwd. Een deel van het parcours gaat door de uiterwaarden, van waaruit je de stuwwal van onderaf beleeft!

De Stuwwaltrail gaat door een uniek landschap waar we zuinig op zijn. Daarom is de Stuwwaltrail bekervrij. We willen voorkomen dat plasticbekers en ook restafval van energiegels en repen langs het parcours worden achtergelaten!

Succes met de voorbereidingen en tot 8 mei.

Tijd: 19:30h – 21:00h

Locatie:

Sportpark Hartenstein

J.J. Talsmalaan 11

6862 BZ in Oosterbeek.