Recept: Banaan havermout pannenkoeken

Benodigdheden:

  • 50 gram Havermout.
  • 1 Banaan (Rijp)
  • 1 Ei
  • 75 ml Melk
  • ½ – 1 theelepel Kaneel
  • Topping naar keuze (appel, peer, rood fruit, honing, walnoten o.i.d.)

Aan de slag:

  • Prak de banaan.
  • Voeg de havermout, melk, ei en kaneel hieraan toe.
  • Mix het geheel met een staafmixer.
  • Voeg zonnebloemolie toe aan je bakpan en maak van het beslag kleine porties in de pan.
  • Serveer de pannenkoekjes met topping naar keuze.

Tips:

Dit gerecht is erg geschikt als ontbijt, lunch of dessert. Het gerecht bevat voldoende koolhydraten om je weer op gang te helpen.

Vanwege de vezels geeft het een goede verzadigingswaarde en verdwijnt de drang naar andere snelle suikers of minder geschikte tussendoortjes.

De pannenkoekjes zijn goed koud te eten. Je zou het daarom ook mee kunnen nemen als lunch naar je werk inclusief wat extra fruit.

Voorafgaande aan een wedstrijd of training zijn de pannenkoekjes een goede brandstof.

Het advies zou zijn dit tot maximaal 2 uur van tevoren te eten zodat je het lichaam de tijd geeft de voedingsstoffen op te kunnen nemen. Test dit voor een training om te kijken hoe je lichaam hierop reageert. Gaat dit goed, dan geeft dit vertrouwen om het ook voor een hardloopwedstrijd toe te passen. Je wilt immers wel in topvorm zijn voor een wedstrijd!