Plaattaart met pesto en groene asperges.

 

Benodigdheden

  • 4-8 plakjes diepvries bladerdeeg.
  • 1 courgette.
  • 150 gram groene asperges.
  • 1 potje groene pesto.
  • 100 gram prosciuto ham.
  • 1 bol mozzarella.

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de plakjes bladerdeeg even ontdooien en leg ze vervolgens op een ovenplaat met een kleine overlap naast elkaar (2 hoog – 4 breed).
  • Snij de courgette in dunne plakjes.
  • Beleg / besmeer de bladerdeeg met een laag pesto.
  • Verdeel vervolgens de plakjes courgette en de asperges (eventueel klein gesneden) over de plaattaart.
  • Snij de mozzarella in kleine reepjes of plakjes en verdeel ook deze over de taart.
  • Bak de plaattaart af in de oven voor ongeveer 40 minuutjes.

Eet smakelijk

Tips

Een heerlijke taart met misschien iets teveel calorieën / vet door het bladerdeeg maar dat mag best een keer:)

Er zijn heel veel varianten te maken. Gebruik een rode of groene pesto als basis laag en beleg de plaattaart vervolgens naar keuze met verschillende groentes, kazen, noten, of vleeswaren. Gebruik eventueel een paar eidooiers die je op de taart verdeeld en gaar bakt in de oven.

Gebruik in plaats van mozzarella eventueel feta of geitenkaas als extra ingrediënt. Vul het in zoals je het zelf het lekkerst vindt. Wel met gezonde ingrediënten natuurlijk:)