Run For Freedom Run!

2 januari 2022!

Begin het nieuwe jaar goed met een hardloop event georganiseerd door Run2Day Nijmegen en de hulp van een groep vluchtelingen uit Afghanistan.

Sinds halverwege september traint Run for Freedom met de vluchtelingen uit Afghanistan die op Heumensoord bivakkeren! Begin januari zal het tentenkamp worden opgeheven. De vluchtelingen willen graag nog iets terugdoen voor de gastvrijheid die ze hier in Nijmegen hebben ervaren.

Gezien de vele hardlooptrainingen die we samen hebben gedaan was de keus voor een hardloopevenement snel gemaakt. De Afghaanse mensen hebben ervaring opgedaan als vrijwilliger bij MolenhoeksMakkie en hebben gezien wat een energie een hardloopwedstrijd teweegbrengt. Voor hen wordt het een waardevolle afsluiter en voor de Nijmegenaren een mooi begin van het nieuwe jaar. Run2Day en Stichting Run for Freedom juichen dit van harte toe en steunen dit initiatief volledig!

Startlocatie: Lentse Warande.

De afstanden zijn 5 of 10km. Inschrijvingskosten 12,50 (dit komt ten goede aan Run for Freedom en zal ingezet worden voor meer hardloop activiteiten met de groep).

Programma:
09.00 – 10.00 Startnummers afhalen.

10.00 uur Start 5 kilometer.

10.15 uur Start 10 kilometer.

Prijsuitreiking :

Nummers 1-2-3 overall dames en heren per afstand

10:45 uur 5 kilometer.

11:15 uur 10 kilometer.

Inschrijven:

Inschrijven kan via onderstaande link:

https://hardloop-events.nl/new-year-run-for-freedom/

Zet 2 januari alvast in uw agenda: ‘New Years Run for Freedom!