De Saucony Guide 15 is een ondersteunende schoen voor hardlopers die overproneren. Een lichtgewicht hardloopschoen voor dagelijkse trainingen die zijn sporen wel verdiend heeft in de loop der jaren. Inmiddels is het alweer de 15e versie van deze schoen. In veel gevallen is er bij schoenen sprake van subtiele updates maar in het geval van de Guide 15 is er behoorlijk veel veranderd.
De Saucony Guide 15 is een aanrader voor hardlopers die overproneren en op zoek zijn naar een alledaagse trainingsschoen met een responsieve demping.

Bovenwerk
Ook in versie 15 is er gekozen voor een Formfit bovenwerk. Formfit zorgt voor een perfecte omsluiting van de voet, geeft daarmee extra comfort en past bij vele voettypes. Het materiaal is gemaakt om naar je voet te vormen. Het vernieuwde engineered mesh in het bovenwerk zorgt voor ventilatie en voorkomt drukpunten. In de 15e versie is het design veranderd wat zorgt voor een gestroomlijnder uiterlijk. Het bovenwerk komt minder massief over en de omsluiting bij de hiel is beter dan in eerdere versies.

Soepel met support
De tussenzool van de Guide 15 is gemaakt van zachter PWRRUN foam (mix van o.a. EVA en PU). Het heeft de schoen zachter en responsiever gemaakt. De tussenzool heeft 2mm meer stackheight dan in eerdere versies. Het zorgt voor een dikkere tussenzool met iets hogere zijwanden. Hierdoor is naast cushioning stabiliteit gegarandeerd. Het “guidance frame” in de mediale zijde van de zool in combinatie met de strategisch geplaatste belijning in het bovenwerk van de schoen, zorgt voor stabiliteit en geeft vertrouwen gedurende je runs. De uitsparingen in het frame maken de schoen lichter in gewicht dan versie 14. De inlegzool is iets zachter en voelt als een kussen. De schoen is vegan geproduceerd en bevat grotendeels gerecycled materiaal.

De Saucony Guide 15 is verkrijgbaar voor dames & heren bij Run2day Arnhem & Nijmegen.

Specificaties
Drop: 8 mm
Gewicht: 269 gram