De Wave Sky is het maximaal dempende model van Mizuno en net zoals bij de meeste merken is deze categorie schoenen populairder dan ooit. De zogeheten stack height van dit soort modellen blijft maar stijgen, bij deze versie is de neutrale hardloopschoen voorzien van maar liefst 5 mm extra foam. Die extra demping en extra energieteruggave maakt hem nog geschikter voor je allerlangste duurlopen.

 

Middenzool
De middenzool bestaat uit 2 lagen. De bov enste van de 2 foams is MIZUNO’S ENERZY CORE en daaronder vinden we ENERZY foam. Deze lagen liggen gegolfd over elkaar heen, volgens de klassieke aanpak van Mizuno om stabiliteit te genereren en de klappen van het asfalt onder je voeten op te vangen. De schoen heeft een brede basis voor nog meer stabiliteit.

Bovenwerk
Het bovenwerk van de Sky 7 bestaat voor 50% uit gerecycled stretch mesh materiaal. Hierdoor sluit de pasvorm mooi aan om de voet maar blijft zijn flexibiliteit behouden. Het garen van het mesh is sinds deze versie wat minder dik om de voet beter te laten ademen.

Slijtzool
De slijtzool is voorzien van X10 carbonrubber met flexgroeven over de hele lengte van de zool. Dit creëert goede grip en tractie en zorgt voor extra duurzaamheid van de schoen.

Specs
Drop: 8 mm
Gewicht: 300 gram

De nieuwe Wave Sky 7 is verkrijgbaar voor dames & heren bij Run2day Nijmegen & Arnhem!