N70Trailrun

Op zondag 4 september 2022 wordt de eerste N70Trailrun over de N70 natuurroute georganiseerd. De N70 natuurroute is een parcours door een prachtig stuk landschap in het Rijk van Nijmegen. Het parcours  verloopt door een heuvelachtig en bosrijk gebied en heeft een lengte van ongeveer 14 kilometer. Een prachtige en intensieve route voor een echte trailrun!

De N70trailrun biedt drie afstanden: 7, 14, 28, 42  en 56 kilometer. De korte Trail is een pittige kennismaking voor mensen die deze snelgroeiende tak van de hardloopsport eens willen ervaren. De lange afstand is bedoeld voor de gelouterde lopers. De hoogtemeters en de zware ondergrond en mogelijk ook de blubber in geval van regen, maken van de langste afstand een stevige dobber voor zelfs de best getrainde trailers.

De start en finish van de N70Trailrun is bij de Sint Maartenskliniek. De starttijd voor alle afstanden is 10:00, 7 en 14 km 12:00 28 en 42 kmin het Hengstdal, nabij de Maartenshoeve.

 

Voorbereidende clinic

Wil je jezelf goed voorbereiden op deze N70Trailrun, dan helpen we je hierbij graag! Op zondag 21 augustus wordt er een trailclinic verzorgd, waarbij een ervaren trainer je meer informatie over Trailrunning in het algemeen en over de N70Trailrun speficiek zal geven. Daarbij wordt er getraind over het parcours van de N70Trailrun. Tijdens de clinic zal er aandacht zijn voor klim- en daaltechniek, materiaalkeuzes en een eerste verkenning van het parcours.  De start van de clinic is om 8:30 uur (locatie volgt). De clinic is geheel gratis voor de deelnemers aan de N70Trailrun.plaatje n70

 

Afhalen startnummers

Deelnemers die voor 28 september hebben ingeschreven kunnen hun startnummer ophalen vanaf maandag 29 augustus tot en met zaterdag 3 september bij Run2Day Nijmegen aan de Van Schevichavenstraat 1a, te Nijmegen. Deelnemers die NA 4 september hebben ingeschreven kunnen hun startnummer op de dag zelf ophalen bij de startlocatie.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld het parcours of om in te schrijven klik hier.