RUN2DAY TRAIL CLINICS

Een trailrun is voor velen iets spannends, van de gebaande paden af door het bos over hobbelige paden, afdalingen, klimmen en bochten is een uitdaging!
Dat trailrunnen een extra dimensie aan je hardloopbeleving kan toevoegen zijn wij van overtuigd. Daarom willen wij jou kennis laten maken met trailrunning. 

INSCHRIJVEN RUN2DAY TRAIL CLINICS

Run2Day trailclinic Salomon

Goed voorbereid met de Run2Day Stuwwal Trailrun Clinics


Wil jij weten of Trailrunning iets voor jou is? Run2Day organiseert 1 x Learn to Trail clinic en  een pacourverkening. Tijdens de training krijg je tips en tricks op gebied van trailrunning, kun je Salomon trailrun schoenen testen en zijn er trailrugzakken aanwezig om uit te proberen.
Er zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar per clinic. Schrijf je daarom snel in via onderstaande inschrijflinks.
De kosten voor de clinic en parcours verkenning zijn gratis.
Inschrijven gaat makkelijk, snel én veilig via onderstaande link.

Waar en wanneer en inschrijven


 

Stuwwal Clinic Learn to Trail

8 mei | 19:30 uur | locatie Sportpark Hartenstein | INSCHRIJVEN

Parcour verkenning Stuwwal trail

12 mei | 10:00 uur | locatie Sportpark Hartenstein | INSCHRIJVEN

Sportpark Hartenstein
J.J. Talsmalaan 9, 6862 BZ
Wat kun je verwachten?

Als je je inschrijft voor een van onze Trailrunclinics of parcoursverkenning dan nemen wij je mee naar een mooi stukje bos. Het belangrijkste aspect dat trailrunning anders maakt dan hardlopen op de weg is het omgaan met het parcours. In zekere zin moet je juist gebruik maken van het parcours in plaats van erdoor gehinderd worden. Dat betekent dat bochtentechniek, het omgaan met obstakels op het pad en het aanpassen van je loopstijl aan de ondergrond van essentieel belang zijn. Hoe daal je af en hoe klim je zo efficiënt mogelijk. Al deze aspecten komen aan bod en geven ervaren trailrunners jou advies en vooral de do’s and dont’s.

Kun je zomaar meedoen?

Jazeker maar……omdat trailrunning toch wel zwaarder is dan hardlopen op de weg verwachten we dat iedereen die deelneemt wel in staat is om comfortabel 5 tot 8 kilometer te lopen. We gaan tijdens de clinic niet heel veel kilometers maken, naar verwachting tussen de 6 en 8 met veel momenten van uitleg waarbij er ook zoveel mogelijk interactie tussen deelnemers en de begeleiders is over bijvoorbeeld de verschillende technieken voor afdalen, klimmen en het nemen van bochten.

Moet ik iets meenemen?

Trailschoenen zijn een aanrader. Wij zorgen ervoor dat er Salomon testschoenen zijn, maar vergeet niet je eigen spullen mee te nemen waaronder geschikte kleding.

 

GEAR TEST EN INFORMATIE

Run2Day trailclinic Salomon

Test de beste Salomon Gear


Tijdens de clinics krijg je de kans om verschillende Trailrun producten van Salomon uit te proberen. Zo zijn er onder andere trailrugzakken aanwezig. Daarnaast zijn er drie verschillende type testschoenen beschikbaar: de Sense Ride, Speedcross 4 en Speedcross Vario 2:

Salomon Sense Ride


De Salomon Sense Ride is een nieuwe trail schoen die veel gelijkenissen vertoont met de andere modellen in de Sense line-up. Het model maakt gebruik van diverse technieken die overkomen uit de S-LAB serie, dè toplijn van Salomon.
Het bovenwerk van de Sense Ride is gemaakt van een soepel maar dicht mesh waardoor het model een hoog ademend vermogen heeft maar geen gruis binnenlaat. In het bovenwerk is gebruik gemaakt van een EndoFit kousconstructie, dit rekbare materiaal in de schoen omvat direct de middenvoet en stabiliseert de voet zonder daarbij drukpunten te genereren. Dankzij het Quicklace systeem trek je de schoen snel en gemakkelijk aan en blijft het model ook goed stevig om de voet zitten tijdens je run.
Net als voorgaande modellen in de Sense line-up maakt de Sense Ride gebruik van een middenzool met de Vibe technologie. Via deze methode gaat de Sense Ride onder andere vermoeidheid tegen en is dus uitermate geschikt voor de langere trail runs.
De buitenzool is gemaakt met Premium Wet Traction Contagrip, gelijk aan dat van de S-lab series. Dankzij deze stroeve laag heb je over natte ondergrond, zoals gladde rotsen, altijd exceptionele grip.

Salomon Speedcross 5


De Speedcross 4 is een van de populairste trialschoenen wereldwijd. Deze neutrale trailschoen biedt een ideale combinatie tussen comfort, grip en snelheid.
Het bekende noppenpatroon, waarbij de randen van de zool ook van noppen zijn voorzien, is gemaakt van hard en duurzaam rubber waardoor er optimaal grip wordt geboden in natte omstandigheden.
Door het Sensi-Fit systeem wordt de voet mooi omsloten en het Endo-Fit systeem zorgt voor een comfortabel gevoel om de voet.
Het aantrekken van de Speedcross 4 is door het Quicklace vetersysteem heel gemakkelijk en zorgt ervoor dat de schoen tijdens het lopen perfect aangesloten blijft zitten om de voet. Het upper van de Speedcross 4 maakt gebruik van een stevig mesh waardoor gruis en puin geen kans krijgen om in je schoen te komen.