Bieten quiche!
Benodigdheden (2-3 personen)
- Hartige taartdeeg.
- 150 ml kookroom.
- 4 rode bieten.
- 6 eieren.
- 250 gram doperwten (diepvries).
- 1 blok feta.
Aan de slag
- Verdeel de plakken deeg over de bodem van de bakvorm.
- Snij de rode bieten in plakken.
- Klop de eieren in een kom met peper & zout en voeg hier ook de kookroom aan toe.
- Verdeel de plakken biet over de bakvorm.
- Giet vervolgens hier het ei mengsel overheen.
- Verdeel daarna de erwten over het geheel en bak dit in de oven voor ongeveer 40 minuten.
- Prak de feta fijn en maak er een glad geheel van. Verdeel dit met een handje noten over de quiche.
Eet smakelijk!
Tips
Een lekkere quiche voor de koudere februari dagen. De taart is ook heerlijk om koud op een zomerse dag te eten.
De erwten kunnen ook vervangen worden voor tuinboontjes of spinazie. De bodem waarbij gebruik is gemaakt van rode biet kan ook gemaakt worden van courgette als lekkere variant.
Maak er eventueel nog een kleine salade bij met ijsbergsla, komkommer, tomaat en feta.