DE MAGIE VAN DE BERGEN

Ik weet niet wat het is. Iedere keer als ik bergen uit de aarde op zie doemen, gebeurt er iets met mij. Het fascineert me hoe zelfverzekerd en krachtig ze staan te pronken. Tegelijkertijd dagen ze mij uit om de strijd met ze aan te gaan!

Al toen ik als klein jochie op vakantie ging naar Frankrijk fietste ik tegen de bergen op. Trap na trap een stukje verder omhoog. Man wat heb ik vaak gedacht, ik draai om, ik kap ermee. Maar uiteindelijk kwam ik iederekeer boven op de top en had ik van de berg en mezelf gewonnen!

Met uitzondering van 1 rit, de rit naar de Mont Ventoux vanuit Bédoin. De dag ervoor was ik naar boven gereden vanuit Malaucène en ik wilde nog een keer, maar nu van de andere kant. Vanaf meter 1 was het harken en zweette ik het uit. Man, waar begin ik aan?

Het gevecht duurde nog geen 10km, ik kreeg de benen niet meer rond. De dagen erna lag ik chagrijnig aan het zwembad van de camping. De berg had mij verslagen.

Nu vele jaren later heb ik nog steeds iets met die verdomde bergen. Fietsend, snowboardend, het haalt niet uit hoe. Als ik maar in de bergen ben!

Inmiddels ren ik ook in de bergen. Een jaar of 5 geleden kwam ik een filmpje tegen over de Marathon du Mont Blanc (https://youtu.be/bu-QKIcTqy0) . Het filmpje bekeek ik drie keer achter elkaar en ik wist wat dit betekende. Hier moest ik naartoe.

Nog geen 3 jaar later stond ik aan de start van de Marathon du Mont Blanc. Ik herinner me nog het kippenvelmoment voor de start. Die eerste kilometers, de eerste hoogtemeters. Een nieuw gevecht tegen de bergen was begonnen!

Maar helaas eindigt niet ieder avontuur op de finishlijn. Oververhit en 3 uur zonder iets te kunnen eten, strandde ik op 39km. De bergen hadden mij net als vroeger verslagen.

De teleurstelling was groot, de hernieuwde motivatie nog groter.

De volgende race staat gepland. Komende zomer loop ik de Eiger E51 in Zwitserland. Gaat het door? Het zou heel mooi zijn, maar er zijn nu belangrijkere dingen in de wereld dan een gevecht met de bergen.

Tot die tijd blijf ik dromen, dromen van de bergen.

#Run2Dayracingteam #Run2Dayarnhem #Run2Daynijmegen#doorrunnersvoorrunners

Afbeelding kan het volgende bevatten: boom, plant, buiten en natuur