Molenhoeks Makkie

 

Molenhoeks Makkie is een bijzonder hardloopevenement over 5 en 10 kilometer in de kop van Noord-Limburg dat in 2010 voor het eerst werd georganiseerd door een stel fanatieke Molenhoekers en een verdwaalde Nijmegenaar. Hen stond een uitdagende wedstrijd voor ogen voor liefhebbers en wedstrijdatleten, waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van de schitterende, glooiende omgeving. Vanwege de datum van de wedstrijd, medio oktober, vormt het Makkie een ideale voorbereiding op de Zevenheuvelenloop.

De meeste deelnemers vinden Molenhoeks Makkie pittig, maar – en wij citeren – ‘door de geweldige sfeer langs het parcours, smaakt zo’n loopervaring naar meer!‘ De tweede editie, in 2011, kende dus nóg meer deelnemers. Dit jaar vindt het Molenhoeks Makkie plaats op 20 oktober om 10.20. In 2013 zal wederom een MoMa-kidsrun plaatsvinden. Daarmee geeft de organisatie gehoor aan de wens van veel ouders om ook een wedstrijd voor de kinderen te houden.

Programma & Parcours

De kidsrun start rond 09:25 uur, waarna de 5 en 10 kilometer rond 10:15 van start zullen gaan. Het exacte programma volgt later op de website van Molenhoeks Makkie. Op de website van Molenhoeks Makkie staan tevens foto’s vermeldt van punten van de route van de 5 en 10 kilometer, zodat je je optimaal kunt voorbereiden.

Klik hier voor een video met het parcours van Molenhoeks Makkie.

MOMA-mutsmomamuts tom groenmomamuts chrissy roze

Dit jaar kan je bij de inschrijving een MoMa-muts bestellen, een running muts met MoMa logo! Deze muts kost 10 euro. Hiermee ben je optimaal voorbereid op de winter en draag je bij aan ons goede doel, Ruby & Rose!