Run2Day Nijmegen biedt een volwaardige loopanalyse aan wat helpt bij jouw zoektocht naar het juiste paar hardloopschoenen. Om zo goed mogelijk advies te geven maken onze experts gebruik van een full body analyse.

STAP 1 – Statische analyse

We maken gebruik van een 3D scan (drukplaat). Hiermee krijgen we in het eerste gedeelte van de analyse al een goed beeld wat voor type voet iemand heeft. We kunnen tot op de millimeter nauwkeurig de verschillen zien in de lengte en breedte van de voet.
Niet alleen worden de lengte en breedte van je voet en het soort voetboog gemeten, maar ook de druk- en aandachtspunten van je voeten. Aan de hand van deze analyse geeft de scanner je advies voor schoenen en inlegzolen.
Deze inlegzolen zorgen voor maximaal comfort en optimale bescherming tegen blaren. Deze inlegzolen zorgen ook voor optimale schokabsorptie en een perfecte ondersteuning van de voet / voetboog.

Door de druk op verschillende manieren te bekijken (zowel statisch als dynamisch) kan er ook al een inschatting worden gemaakt van de juiste stabiliteit die in de schoen benodigd is en kan er goed gekeken worden naar hoe actief de voeten zijn.
Vervolgens wordt de dynamische videoanalyse gestart op de loopbaan.

STAP 2 – Dynamische videoanalyse

Deze analyse wordt uitgevoerd op de hardloopbaan in de winkel. Het digitaal videoanalyse systeem beschikt over meerdere camera punten. Het achter-aanzicht en zij-aanzicht wordt tijdens het hardlopen geanalyseerd. We bekijken de persoonlijke beelden vertraagd terug, zodat onze experts goed kunnen zien wat voor type looppatroon iemand heeft.

STAP 3 – Bijpassende hardloopschoenen

De dynamische analyse is van groots belang om te bepalen wat voor type hardloopschoenen bij je passen. We beginnen de loopanalyse met een nulmeting, een neutrale hardloopschoen (zonder ondersteuning).  Vervolgens kijken we naar de stand van het enkelgewricht in verhouding met het onderbeen. Zo kunnen we constateren of iemand naar binnen komt (overproneert) of een neutrale positie heeft. Op basis van deze informatie kunnen wij bijpassende hardloopschoenen adviseren.


STAP 4 – Advies looptechniek

Tijdens de dynamische analyse wordt ook aandacht besteed aan looptechniek. We bekijken de stand van het hele lichaam en geven tips om zo efficiënt mogelijk te lopen.

 STAP 5 – De perfecte hardloopschoenen!  

Uiteraard spelen hardloopdoelstellingen, de ondergrond waarop iemand loopt en lichaamsbouw ook een belangrijke rol in de schoenkeuze. We gaan selectief te werk, waarbij we extra aandacht besteden aan de dempingsvormen, breedte maten en de structuur van de hardloopschoenen. Onze experts zullen dit proces leiden, zodat iemand zich bewuster is wat voor schoenen er worden gedragen en hoe dit voelt.  Van ons totale assortiment aan hardloopschoenen zullen wij een aantal typen schoenen adviseren die overeenkomen in de specificaties. Waarbij iemand zelf de keuze maakt, het gevoel is uiteindelijk allesbepalend!

Zie hier de schoenen advies methode van Run2Day. 

Heb je al hardloopschoenen die speciaal voor je aangemeten zijn, maar weet je niet of ze nog een tijdje mee kunnen? Klik dan hier voor een artikel over een APK voor je schoenen óf kom bij in één van onze winkels langs!

MAAK HIER UW AFSPRAAK