Run2Day Nijmegen biedt een volwaardige loopanalyse aan wat helpt bij jouw zoektocht naar het juiste paar hardloopschoenen. Om zo goed mogelijk advies te geven maken onze experts gebruik van een full body analyse.

STAP 1 – Statische analyse

We maken gebruik van een glasplaat (podoscoop).  Waarbij we een goed
beeld krijgen wat voor type voet iemand heeft. Door een aantal verschillende voetstanden aan te houden simuleren we de drukverdeling van het looppatroon. Hierdoor kunnen we goed beoordelen hoe actief de voeten zijn.

STAP 2 – een dynamische-videoanalyse

De analyse wordt uitgevoerd op de hardloopbaan in de winkel. Het digitaal videoanalyse systeem beschikt over meerdere camera punten. Het achteraanzicht en zijaanzicht wordt tijdens het hardlopen geanalyseerd. We bekijken de persoonlijke beelden vertraagd terug, zodat onze experts goed kunnen zien wat voor type looppatroon iemand heeft.


STAP 3 – Bijpassende hardloopschoenen

De dynamische analyse is van groots belang om te bepalen wat voor type hardloopschoenen bij je passen. We beginnen de loopanalyse met een nulmeting, een neutrale hardloopschoen (zonder ondersteuning).  Vervolgens kijken we naar de stand van het enkelgewricht in verhouding met het onderbeen. Zo kunnen we constateren of iemand naar binnen komt (overproneert) of een neutrale positie heeft. Op basis van deze informatie kunnen wij bijpassende hardloopschoenen adviseren.


STAP 4 – Advies looptechniek

Tijdens de dynamische analyse wordt ook aandacht besteed aan looptechniek. We bekijken de stand van het hele lichaam en geven tips om zo efficiënt mogelijk te lopen.

 STAP 5 – De perfecte hardloopschoenen!  

Uiteraard spelen hardloopdoelstellingen, de ondergrond waarop iemand loop lichaamsbouw ook een belangrijke rol in de schoenenkeuze. We gaan selectief te werk, waarbij we extra aandacht besteden aan de dempingsvormen, breedte maten en de structuur van de hardloopschoenen. Onze experts zullen dit proces leiden, zodat iemand zich bewuster is wat voor schoenen er worden gedragen en hoe dit voelt.  Van ons totale assortiment aan hardloopschoenen zullen wij een aantal typen schoenen adviseren die overeenkomen in de specificaties. Waarbij iemand zelf de keuze maakt, het gevoel is uiteindelijk allesbepalend!

Zie hier de schoenen advies methode van Run2Day. 

Heb je al hardloopschoenen die speciaal voor je aangemeten zijn, maar weet je niet of ze nog een tijdje mee kunnen? Klik dan hier voor een artikel over een APK voor je schoenen óf kom bij in één van onze winkels langs!

MAAK HIER UW AFSPRAAK