Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, baard en binnen

VAN TEAMPLAYER NAAR SOLIST OF TOCH NIET?

Vanaf mijn vijfde levensjaar ben ik al aan het rennen, niet op een atletiekbaan of in de bossen maar op een voetbalveld. Trainen met je teamgenoten, niet voor een negatieve split maar voor een buitenspelval, geen skipping of tripplings maar passen en trappen. Samen overwinningen vieren, balen na een verloren wedstrijd maar ook de humor van de kleedkamer.

Maar dan komt er een moment dat je besluit om te stoppen en tegelijk met dat besluit kwam de vraag, wat nu? Ik bezocht Run2Day en kocht op advies van Niels een paar hardloopschoenen en tevens had ik me ingeschreven voor de Zevenheuvelenloop clinic. Die teamplayer pur sang ging nu een solistische sport beoefenen of toch niet?

In 2016 maakte ik mijn debuut tijdens de Zevenheuvelenloop en een paar maanden later liep ik de halve marathon tijdens de Stevensloop. In september 2017 liep ik met Mark de marathon van Berlijn. Dit allemaal in nog geen jaar nadat ik gestopt was met voetbal. De buitenspelval is inmiddels ingeruild voor hartslag zone 3 en de scheenbeschermers hebben plaatsgemaakt voor een multisporthorloge.

Tijdens de trainingen met Run2Day werd me al snel duidelijk dat hardlopen helemaal niet solistisch hoeft te zijn. Je loopt weliswaar vaak alleen maar je deelt met je loopmaatjes trainingsinfo, je gaat samen naar evenementen en je viert de behaalde prestaties. Twee van die loopmaatjes zijn Mark en Niels die net als ik enorm veel plezier beleven aan hardlopen. Zij hebben er mede voor gezorgd dat ik me nooit een solist heb gevoeld.

En dan komt in februari de vraag of je onderdeel wilt zijn van het Run2Day Racingteam. Een groep enthousiaste hardlopers met ieder zijn eigen doelen. We hebben elkaar door Covid-19 nog niet gezien maar daar zal op termijn verandering in komen.

Ik heb enorm veel zin om met dit team mooie herinneringen te maken.

Stay safe and healthy! 🍀

Marc

#Run2Dayracingteam #Run2DayArnhem #Run2DayNijmegen

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, boom, schoenen, lucht, plant, buiten en natuur