Aardappel – groente ovenschotel met Hollandse garnaaltjes.
Benodigdheden (2-3 personen)
- 500 gram Aardappeltjes (met schil).
- 200 gram Hollandse garnalen.
- 1 Broccoli.
- 2 Paprika’s.
- 1 Maïskolf.
- 150 gram tomaatjes.
- 150 gram feta.
- Peper & zout en tijm.
- 2 teentjes knoflook of knoflookpoeder.
- 2-3 eetlepels olijfolie.
- 1 limoen.
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de aardappels (inclusief schil) in partjes.
- Snij de groente in stukken (grootte is naar keuze). Het kan in blokjes of in grotere partjes en snij de maiskolf in 4-5 stukken.
- Hak de twee teentjes knoflook in grove stukken leg deze tussen de aardappels en groentes in de ovenschaal.
- Meng de Hollandse garnalen, groentes, aardappels in een kom. Strooi hier wat peper, zout en tijm over. Giet er een 2 a 3 eetlepels olijfolie bij en schud het even goed door elkaar.
- Breng het geheel over in een ovenschaal en bak het in de oven voor ongeveer 20-25 minuten op 200 graden.
- Strooi het sap van één limoen over de schaal wanneer deze uit de oven is gehaald.
Eet smakelijk
Tips
Deze week een lekker gerecht met genoeg variatie mogelijkheden.
Mocht je toch je stukje vlees missen bak er dan in kleinere blokjes gesneden rundertartaar bij in de ovenschaal. Wat ook erg lekker is, is om wat kleine stukjes zalmfilet in schaal te mengen.
Je kan dit gerecht maken met alle groentes die je zelf lekker vindt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een broccoli, champignons of groene asperges. Vul de ovenschaal naar eigen creativiteit met gezonde ingrediënten.