Zelfgemaakte groenteburger

Benodigdheden

– 2 Groenteburgers.

– 2 Hamburger broodjes.

– 1 zak gemengde salade.

– Zongedroogde tomaat.

– 2 eieren.

– 1/2 blok Feta.

– cherry tomaatjes.

– 1/2 Komkommer.

– Honing, olijfolie en balasamico azijn (dressing voor de salade).

Benodigdheden groenteburgers:

– 2 beschuiten.

– 1/2 courgette.

– 1/2 paprika.

– 1/2 wortel.

– 1 ui en 1 teentje knolfook.

– 1 ei.

Aan de slag

– Snipper een uitje en een teentje knoflook en fruit deze aan in een pan.

– Snij de groentes in kleine stukjes en meng dit in een kom.

– Voeg hier een ei en het kruim van 2 beschuiten aan toe.

– Meng het geheel in de kom tot een massa en maak hier 2 burgers van.

– Bak de burgers in een pan met een beetje olijfolie goudbruin

Aan de slag

– Bak de groenteburgers in de pan en bak de hamburger broodjes even kort af in de oven op 180 graden.

  Kook de 2 eieren 8 minuten en snij deze in partjes.

– Snij de komkommer tomaatjes, feta en zongedroogde tomaat in kleine stukjes en meng dit in een grote om samen met de gemengde sla.

– Roer 2 eetlepels balsamico azijn, 2 eetelepels olifjolie en 1 eetlepel honing door de salade als dressing.

– Snij het broodje door midden en bedek de onderkant met de burger en plaats hierobovenop een beetje salade. Leg vervolgens het andere deel van het broodje erop en klaar is kees!

Eet smakelijk!

Tips

Deze week een gerecht wanneer je niet veel zin / tijd hebt om te koken. Het is super snel klaar en nog lekker ook!

Mocht je wel iets meer de tijd willen nemen is het natuurlijk leuker om je eigen groenteburger te maken. (Zie bovenstaand het recept daarvoor).

Je kan er eventueel wat krieltjes of zoete aardappel bij afbakken in de oven als je iets meer tijd hebt.

Het is natuurlijk ook lekker met een stukje tartaar maar door een aantal keer per week vegetarisch te eten zal je merken dat dat net zo lekker is. De vleesvervangers zijn tegenwoordig erg goede en lekkere vervangers.